De stikstofkraker, boer Gerjan heeft ’m op zijn erf staan: ‘De resultaten zijn veelbelovend’

met videoTechniek als uitweg in de stikstofproblematiek. In de verhitte discussies van de afgelopen week wordt de roep om innovatie in te zetten steeds luider. CDA, BBB, ChristenUnie, SGP en VVD voorop. Maar wat is er mogelijk? Werkt het ook? En is het dé oplossing?

18 reacties

 • Jolanda De Wildevisscher

  1 maand geleden
  Goedendag vliegveld Lelystad wordt uitgesteld denk dat als de boeren genoeg onteigend zijn dat ze dan in 2024 voor Schiphol open mogen,de boeren de klos voor het gros ministers die ook graag bouwland voor woningen willen hebben op een achterbakse manier. Proberen ze zo hun fouten uit te wissen de boeren zijn dan de pisang niet normaal laten die ministers maar minder reisjes maken via vliegtuig of privé auto doe ook maar met video bellen scheelt stikstof.laat de boeren met.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind die ongelooflijke haast bezopen,natuurlijk moet de stikstof omlaag en niet alleen door de boeren,integendeel,ook door de miljoenen auto,s ,gewoon rustig doorwerken en niet zo paniekerig doen,en ik nternationaal afstemmen
 • Geert Grijpma

  2 maanden geleden
  Binnen 1 kilometer van een Natura 2000 gebied is natuurlijk onzin, stikstof en amoniak kunnen tot wel 225 kilometer verderop neerslaan. Uitstoot gewoon belasten. Voor auto's, vliegtuigen, maar ook voor boeren. Dan wordt het voedsel duurder? Nee, de 25 duizend miljoen die nu gereserveerd is , is gratis? Financier en beloon ecologische oplossingen voor de boeren. En begin met die dieseltraktoren te belasten. Alles gaat om geld. Als je mest verdunt met water voor het uitrijden scheelt al stikstof.
 • B.T. Dijkerman

  2 maanden geleden
  Geert Ladan, je slaat de spijker op z'n kop. Dat is waar het allemaal om draait en vervolgens afhankelijk worden van landen als Oekraïne, Kazachstan, Rusland en noem ze allemaal maar op. Dat noemen we dan vooruitgang!Hier het land volproppen met woningen voor mensen die hier het geluk van de wereld komen zoeken en halen. Ik hoop dat de agrarische ondernemers en de periferie dat gaat inzien en de acties gaan verveelvoudigen om te voorkomen in een onleefbaar land terecht te komen. Het kan nu nog.
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  De meest natuurlijke manier om poep en urine van dieren gescheiden te houden is door ze in de wei te zetten.