Elektrische deelscooters zijn in veel plaatsen inmiddels een vertrouwd gezicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektrische deelscooters zijn in veel plaatsen inmiddels een vertrouwd gezicht. © Venema Media

Deelscooter maakt razendsnelle opmars in onze steden, maar zijn ze wel zo duurzaam?

videoElektrische deelscooters zijn bezig aan een razendsnelle opmars. In Apeldoorn, Zwolle en Deventer rijden er al honderden rond, soms tot ergernis van bewoners. De schone scooters moeten steden verlossen van vervuilende auto’s. Maken ze die groene belofte waar? ,,Het verbaast me hoe naïef gemeenten in dit gelikte verhaal trappen.”

4 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind ze helemaal niet milieu vriendelijk,je kan beter een lekkere tweetaktmotor nemen,wat een gezeik
 • Andy van Limburg

  4 maanden geleden
  De gestelde vraag;’maar zijn ze wel zo duurzaam’ had mijn inziens beter ‘vervangt dit de auto’ kunnen zijn. Duurzaamheid is heel veel meer dan alleen onderzoek doen hoe de gebruiker zich anders zonder deel-scooter zich had verplaatst en of hij zich dan wel had verplaatst. Duurzaamheid begint al bij de productie van de gehele scooter, welk materiaal, productie, technologie batterijen, manier van opladen, onderhoud en end of life. Samen met de journalist zou ik hier wel onderzoek naar willen doen.
 • Dries Smit

  4 maanden geleden
  En als je dan een melding maakt bij Go-sharing dat er een scooter dwars over de stoep staat en de doorgang voor mensen met een rollator blokkeert. Als je aangeeft in welke straat en woonplaats hij staat kunnen ze jij niet helpen omdat je het kenteken niet hebt! Daarna meld je bij de gemeente wat je aan Go-sharing hebt gemeld en krijg je als antwoord dat zij er niks aan kunnen doen en dat je contact moet opnemen met Go-sharing??!! Na nogmaals contact heeft Go-sharing de scooter verwijderd.
 • Van der Meij

  4 maanden geleden
  Ik vind de deelscooters voornamelijk omgevingsvervuilend! Ze staan overal geparkeerd. Op een trottoir, op een fietspad. Soms staand, ook liggend in het gras. Wat een rotzooi die scooters! En wat een onzin mijns inziens. Fietsen is gezonder!