Renske Kruitbosch
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch © Roos Klunder/Ginopress

Deze artikelen moeten uit de supermarkt gehaald worden

columnStel nou dat we het hele jaar door chocoladeletters zouden kunnen kopen. Dat ramt toch alle charme van Sinterklaas af?

40 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 weken geleden
  Gelukkig heb ik sinterklaas vroeger mee gemaakt.Sint verdwijnt door toedoen supermarkten dit wordt onder gesneeuwd door kerst.En door de nieuwkomers die hier alles beslissen.
 • Dirk Brinkman

  2 weken geleden
  Dan mogen in een paar grote steden de winkels waar het hele jaar kerstartikelen te koop zijn ook sluiten.?
 • L. de Kock

  2 weken geleden
  Bij de action is de kerstafdeling al gereed. Sinterklaas is aan voorbij gegaan. Voor de traditie niet leuk. Rond de kerstdagen zijn de paaseitjes alweer volop in de supermarkt.
 • Tine Stemerdink

  2 weken geleden
  Dit noem ik nu eens verstandige praat! Helemaal mee eens dus !
 • Sandra Witteveen

  2 weken geleden
  Wat een stomme reacties. Ik ga me niet storen want ik koop het toch niet en hoe meer ik er van zie hoe meer het mij tegenstaat om te eten. Maar wat ik wel kan inleven is dat kleine kinderen die dat nu al zien toch al spanning beginnen op te bouwen. Zij geloven nog en het is algemeen bekend dat kleine kinderen rond de feestdagen hyper kunnen zijn en soms niet te genieten. Daarvoor hoef je geen psychologie te hebben gestudeerd. Beetje inlevingsvermogen bij ons volk is weer eens ver te zoeken.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”