Welke bijzondere verhalen schuilen er in onze Hanzesteden?
Volledig scherm
PREMIUM
Welke bijzondere verhalen schuilen er in onze Hanzesteden? © Ronald Hissink / Frans Paalman / Kevin Hagens / Arjan Gotink

Deze vijf bijzondere verhalen zitten verscholen in het oosten: ‘Die 800 jaar zíé je in onze Hanzesteden’

Meerdere steden vieren vanaf vandaag dat ze al honderden jaren verbonden zijn via de Hanze, een verbond dat in de middeleeuwen bloeide tot over de landsgrenzen. Maar wat zien we anno 2023 in Zwolle, Kampen, Harderwijk, Zutphen en Deventer nog terug van die tijd? Op zoek naar de sporen van de Hanze.

8 reacties

 • Alex Eijsink

  2 maanden geleden
  Hanze is toeristische verkoop truc. Ijsselsteden zijn gewoon mooi en voor Nederlandse begrippen echt oud. Maar er zijn zoveel meer hanzesteden en sommige zijn mooi en andere niet. Maar een eenheid en wederzijds helpen deed zich niet vaak voor. Hanzesteden langs de IJssel waren vooral concurrenten van elkaar.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Als het gaat om de mooiste Hanzestad, al is het niet in het verspreidingsgebied van De Stentor, lijkt Brugge me de hoogste ogen te gooien.
 • H Woelderink

  2 maanden geleden
  En onze mooie Hanzestad Hasselt? , waarom wordt er helemaal geen aandacht aan besteed? Ach ja die kleine stadjes hè? Maar wij Hasselters zijn ontzettend trots op onze Hanzestad HASSELT hoor !!!!!
 • Dikkie Knecht

  2 maanden geleden
  JM Schinkel, laat nou de mooie kooi van Wassenaer vandaag in Kampen bij de opening hebben gestaan. Denk dat Hattem heel wat meer historie heeft dan u denkt.
 • Karel Fros

  2 maanden geleden
  De mooiste en fijnste plek om te wonen is en blijft HATTEM