Deze foto maakte de NVWA bij het in beslag nemen van de dieren.
Volledig scherm
Deze foto maakte de NVWA bij het in beslag nemen van de dieren. © NVWA

Dieren in dikke laag mest, NVWA en politie grijpen in bij veehouder in Overijssel

Vieze drinkbakken en vervuilde stallen: de politie en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben ingegrepen bij een veehouder in Overijssel. Ruim 150 dieren zijn in beslag genomen.

36 reacties

 • Tommy Denkers

  2 maanden geleden
  Als ik om me heen kijk kan de helft van de werkende mensen wel een stapje bij zetten maar die vinden het wel best deze boer is er ook z,n een volgens mij is er ingegrepen door verschillende partijen die er allemaal wat van vinden zo lijkt net of we er weer allemaal heel druk mee zijn geweest en deze beesten zijn weer blij en ik ook dat ik vanavond weer een stukje vlees op mijn bord heb.
 • S.A Wolthuis

  2 maanden geleden
  Naar mijn mening mag deze veehouder nooit, echt nooit meer welke soort dier dan ook verzorgen. Heel verdrietig voor alle dieren daar. Hopelijk zijn ze nu én in de toekomst in goede handen.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  J. v.d. Brink: Verwaarlozing is geen mishandeling?
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Willem Heerema. Wat brengen de mensen die het steeds over de natuur hebben, maar er geen verstand van hebben, toch een hoop leed met zich mee. Vlees eten hoort er bij. Het liefst zo diervriendelijk mogelijk....maar steeds miepen over de veeteelt heeft niet zo veel zin. Maar ja, jij bent denk ik al vaak bij een veeteler binnen geweest in Nederland denk ik of niet? Misschien eens een keer kijken in andere delen van de wereld......
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Jasper Bos. Als jij geen vlees wil eten, doe dat vooral. IK luister naar mijn lichaam. Ik weet dat ik af en toe vlees nodig heb. Als je veeteelt bruut vindt, heb je denk ik nog niet zo vaak in de natuur om je heen gekeken. Daar is het eten en gegeten worden....zie hier regelmatig een roofvogel een prooi aan stukken scheuren terwijl die nog leeft.
 1. Duizend experts, onder wie Elon Musk en oprichter Apple, slaan alarm over AI: pauzeer de ontwikkeling
  ook nederlanders bezorgd

  Duizend experts, onder wie Elon Musk en oprichter Apple, slaan alarm over AI: pauzeer de ontwikke­ling

  De intelligentie van chatbots en computers (AI) wordt in dit tempo zó krachtig dat het de vraag is of de mens haar onder controle kan houden. Daarom moet er zo snel mogelijk een stop komen op de ontwikkeling van deze zogeheten kunstmatige intelligentie (AI). Die oproep doen ruim duizend prominente wetenschappers en techdeskundigen wereldwijd, onder wie miljardair Elon Musk, Apple-medeoprichter Steve Wozniak en de Nederlandse hoogleraar Frits Vaandrager.