Op verschillende plekken zien we onze nationale driekleur, maar dan op de kop. Waarom?
Volledig scherm
PREMIUM
Op verschillende plekken zien we onze nationale driekleur, maar dan op de kop. Waarom? © ANP

Dit is waarom boeren de Nederlandse vlag omgekeerd ophangen

VRAAG BIJ HET NIEUWSNederlandse vlaggen die ondersteboven worden opgehangen; bij vrijwel ieder boerenprotest zie je ze voorbijkomen. Maar waarom eigenlijk?

25 reacties

 • Leos Vriend

  1 maand geleden
  @Tonny. laat nu net in het artikel uitgelegd worden dat dit NIET zo is................
 • Leos Vriend

  1 maand geleden
  @Wilmar, nee, 1 oktober 2019, de grote boerendemonstratie zag je ook al duizenden vlaggen op de kop.
 • Tonny BOER

  1 maand geleden
  De betekenis van de Nederlanse vlag is als volgt: Rood staat voor VOLK (lees: democratie) Wit staat voor KERK Blauw staat voor ADEL (lees kapitaal) De vlag nu omkeren betekend dus dat er van democratie in ons land geen sprake is en de het kapitaal het voor het zeggen heeft.
 • wilmar derks

  1 maand geleden
  De anti-corona wappies begonnen in 2020 met de Nederlandse vlag op de kop te hangen, want Nederland zou in nood zijn. Geen enkele boer deed daar toen aan mee, nu heulen de boeren mee met deze anarchisten die enkel tot doel hebben om deze regering omver te werpen. Een boerenleider (mark) die een dubbele agenda heeft, jut de boeren nog eens verder op en de gewone man, die gewoon moet werken voor zijn eten, keert zich steeds verder van de boeren en anarchisten af.
 • jan slotman

  1 maand geleden
  Ben benieuwd wanneer de koning de vlag omdraait. Je wilt toch geen koning zijn van een land waar het zo’n bende is . Groetjes Mark