Dinsdag en donderdag zijn weer recordspitsen. Hier de drukte donderdag in de avondspits op de A28 bij Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Dinsdag en donderdag zijn weer recordspitsen. Hier de drukte donderdag in de avondspits op de A28 bij Zwolle. © Frans Paalman

Druk, drukker, drukst: de hyperspits komt er weer aan: ‘We boeken nieuwe records’

We zijn hard op weg terug naar de hyperspits. Het aantal files groeit - sinds het thuiswerkadvies een maand geleden eraf ging - per week. Ja, we werken wel degelijk meer thuis. Maar ook ja, we vallen heel snel weer terug in ons oude gedrag, constateren experts. 

6 reacties

 • HA Ergens

  7 dagen geleden
  Als nu iedereen 1 dagje thuiswerkt en dan natuurlijk niet allemaal dezelfde dag, komt er wsl ook geen hyperspits. We doen ons het zelf aan. Al dat gejakker in de auto, zo niet efficiënt!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @Robert Scholten. Bedrijven werken samen. Hebben elkaar nodig. Gaat iedereen op andere tijden werken belemmert dat de samenwerking.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  De enige manier om de files te reguleren is de maatschappij anders in te richten,dus verschillende werktijden in te voeren zodat niet iedereen op hetzelfde tijdstip onderweg is,het aantal voertuigen verminder je niet maar misschien wel het aantal op hetzelfde moment,het lijkt een verregaand idee,nu het goed gaat met de economie .
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is niet anders,openbaar vervoer is faliekant mislukt ondanks de enorme hoeveelheid treinreizigers,het is in alle westerse landen maar ook in Japan hetzelfde,wat misschien het zijn ploegendiensten
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Ze zijn nogal dom en hardleers in Den Haag, de eerste de beste oliebol snapt dat je moet zorgen dat je kunt werken waar je woont. Men had 30 jaar geleden al moeten beginnen met de arbeid te spreiden. Ze zitten nu met de gebakken peren omdat er decennia geen beleid gevoerd is en het zal alleen maar erger worden, men gaat stug door met als een kip zonder kop groeien tot de rotzooi muurvast staat.