Ampullen met het Covid-19 vaccin van AstraZeneca. Het Brits-Zweedse bedrijf heeft bij het Europese geneesmiddelenbureau EMA goedkeuring.
Volledig scherm
PREMIUM
Ampullen met het Covid-19 vaccin van AstraZeneca. Het Brits-Zweedse bedrijf heeft bij het Europese geneesmiddelenbureau EMA goedkeuring. © Peter Bakker

Duizenden vaccins in de koelkast van huisartsen in Oost-Nederland: ‘RIVM geeft niet thuis’

Huisartsen in de regio kampen met een overschot aan vaccins van AstraZeneca. Alleen al in Deventer en omstreken liggen zo’n vijfduizend vaccins in de koelkast van huisartsenpraktijken, vertelt huisarts en voorzitter van de huisartsen in deze regio, Otto Quartero. ,,In mijn eigen praktijk liggen 24 potjes in de koelkast. Dat is goed voor 270 patiënten.’’

2 reacties

  • JM SCHINKEL

    2 jaar geleden
    Gewoon het resultaat van het weigeren en omzetten van de tweede prik van AstraZeneca naar Pfizer. Dat heeft niks met het inkoopbeleid te maken maar de wens van de burger. Je kunt niet alles voorzien in het leven en zeker niet bij een nieuw virus en nieuwe vaccins. Inkoop schat je in en kun je nooit exact bepalen . Zal in andere landen wel niet anders zijn . “Beter er mee verlegen dan erom verlegen “. Er zijn mensen die altijd wat te zeuren vinden .
  • Melle van der Meulen

    2 jaar geleden
    RIVM geeft ‘Niet thuis’. Wat wil je ook met een overheidsinstantie die bij het allereerste begin van corona al adviseerde om voor miljarden aan opdrachten te geven aan de pharma om vaccins te kopen die nog ontwikkeld moesten worden. Hoezo ‘goed inkoop beleid’ of zelfs een luchtje aan?