Toen een 80-jarige man opgepakt werd na seksueel misbruik, bleek er veel mis bij de kinderpovang
Volledig scherm
PREMIUM
Toen een 80-jarige man opgepakt werd na seksueel misbruik, bleek er veel mis bij de kinderpovang © Thinkstock

Een oplettende voorbijganger zag dat er veel mis was bij kinderopvang De Madelief

Als een 80-jarige chauffeur zich seksueel vergrijpt aan een kindje van De Madelief, stuurt de gemeente Tilburg meteen toezichthouders naar de buitenschoolse opvang. Het oordeel is vernietigend: juist daar waar kwetsbare kinderen worden opgevangen, zijn geen diploma’s en geen zorgplannen. Hoe kon het zo misgaan?

11 reacties

 • J Luteijn

  2 maanden geleden
  @carin de graaf Wet en regelgeving ? Het gaat om ouders die hun kinderen ergens afleveren en nog niet eens de klepel willen/kunnn vinden waarbij ze aan de bel kunnen /willen trekken. En eigenlijk niet weten hoe snel ze in de auto kunnen stappen om er snel vandaan te gaan .. Was ooit in kinderopvang plaats . Heb daarna nooit meer begrepen hoe je als ouder je kind in zo een omgeving af wilt geven. Begrijpen doe ik het wel,maar heb er geen goed woord voor over
 • J Luteijn

  2 maanden geleden
  @carin de graaf Het is ongelofelijk wat u schrijft ! Het zijn en blijven de ouders die hun kinderen in dit soort opvang centra “afschuiven” In de praktijk “smijten” veel ouders hun kinderen voor zo weinig mogelijk geld in een opvangcentrum.. S’avonds afhaken en klaar is Kees. De volgende dag ????zelfde procedure ..Dat is de harde realiteit!!?
 • J Luteijn

  2 maanden geleden
  @arent van Fassen. Helemaal eens !!! De ouders zouden toch langer hebben kunnen zien wat de zg oplettende voorbijganger zag! Fact is ,dat uiteindelijk de oudersmi zwaar mede verantwoordelijk zijn.. Kinder oppas maar zo weinig mogelijk betalen!!! Zo lijkt het in ieder geval wel!
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Carin de Graaf, als een oplettende voorbijganger het kan zien, dan kunnen meelevende ouders het ook zien en aan de bel trekken. Dat zou ik ook doen als ik in het ziekenhuis iets opmerk. Maar wij zijn langzamerhand in een afschuif maatschappij terechtgekomen, zonder de kosten die daarbij horen te willen opbrengen.
 • Carin de Graaf-de Rijke

  2 maanden geleden
  Arend van Faassen, dat ben ik ten dele met u eens. Maar een ouder kan als leek niet precies weten aan welke wet en regelgeving zou moeten zijn voldaan. Als u naar een ziekenhuis gaat dan vertrouwt u er toch ook op dat het ziekenhuis goede gekwalificeerde artsen in dienst heeft en dat aan wet en regelgeving is voldaan? Dan zeggen we toch ook niet "het is uw eigen verantwoordelijkheid als burger dat u de BIG registratie van artsen etc. controleert"?