Ferid Gergin heeft een verkeerde leeftijd in zijn paspoort staan. Hij is 59 jaar, volgens zijn paspoort 56.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferid Gergin heeft een verkeerde leeftijd in zijn paspoort staan. Hij is 59 jaar, volgens zijn paspoort 56. © VINCENT JANNINK

Ferid is in zijn paspoort drie jaar jonger en krijgt dat niet aangepast: ‘Ik ben radeloos’

Je bent geen 56, maar 59, alleen kun je dat niet bewijzen. Een probleem voor veel in Turkije geboren Tukkers, onder wie Ferid Gergin uit Enschede. Hij is een van de vele Nederlanders met twee geboortedata: eentje in zijn paspoort en zijn echte. Een fout uit het verleden die hem blijft achtervolgen. „Ik strijd al jaren om het gecorrigeerd te krijgen.”

0 reacties

 1. LIVE Critérium du Dauphiné | Jumbo-Visma verdedigt leiderstrui in heuvelachtige tweede etappe

  LIVE Critérium du Dauphiné | Jum­bo-Vis­ma verdedigt leiders­trui in heuvelach­ti­ge tweede etappe

  Nadat Christophe Laporte gisteren de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam schreef en de gele trui pakte, staat er vandaag opnieuw een heuvelachtige etappe op het programma. Het peloton rijdt over 167,3 kilometer van Brassac-les-Mines naar La Chaise-Dieu. Onderweg krijgen de renners vier gecategoriseerde klimmetjes voor de kiezen, maar het gaat vrijwel de hele dag op en af. De verwachte eindtijd is 16.40 uur. Volg de koers via het livewidget bovenaan dit artikel!
 2. Geneyro zag een serval op TikTok en heeft er nu een als huisdier: ‘Dat ze mijn jas heeft versnipperd hoort erbij’
  Met video

  Geneyro zag een serval op TikTok en heeft er nu een als huisdier: ‘Dat ze mijn jas heeft versnip­perd hoort erbij’

  Geneyro zag een serval op TikTok en besloot: die moet ik hebben. Een paar maanden voor het verboden wordt om het roofdier als huisdier te houden, heeft hij er eentje aangeschaft. Dat ze in een week tijd zijn jas en telefoon al heeft vernield, neemt hij voor lief. Bij Stichting AAP zijn ze minder enthousiast over de vele TikTok-servals. Jaarlijks moeten zij er tientallen opvangen.
  Vlissingen