Volledig scherm
Onbekenden hebben witte rozen achtergelaten op de plek op de Apeldoornseweg. © Jelle Boonstra

Fietser (24) uit Beekbergen alsnog overleden na ongeluk op N304

De fietser die vrijdagmorgen zwaargewond raakte bij een botsing op de Apeldoornseweg is overleden aan zijn verwondingen. Dit meldt de politie. Het slachtoffer is vrijdagavond in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen overleden. 

De 24-jarige Beekbergenaar werd vrijdagochtend omstreeks 8.20 uur geschept door een personenauto toen hij de N304 wilde oversteken. Het tragische ongeval gebeurde op de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Hoenderloo.

De fietser stak ter hoogte van een fietsersoversteekplaats, voorbij de Genieweg, de rijbaan over. Hierbij zag hij een aankomende auto over het hoofd. De bestuurder van de personenauto is een 31-jarige man uit Apeldoorn. De automobilist had de aanrijding niet meer kunnen voorkomen. 

De gewonde fietser werd in kritieke toestand naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur is de het slachtoffer daar overleden. 

Communicatiefout

Volledig scherm
© Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

De politie meldde eerder vrijdag onterecht dat de 24-jarige fietser uit Beekbergen overleden was. Dit was vrijdagmiddag echter nog niet het geval, er was sprake van een interne communicatiefout bij de politie. De politie heeft hiervoor haar excuses aangeboden. 

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
    PREMIUM

    Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

    Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.