FIOD pakt gevallen vastgoedbaas Visser en gezin uit Gorssel op

videoDe Fiscale Opsporing- en Inlichtingendienst (FIOD) heeft afgelopen vrijdagavond een inval gedaan in de woning van ex-Eurocommercebaas Ger Visser in Gorssel. Daarbij zijn Ger Visser, zijn vrouw Patricia, zijn zoon Ger junior en dochter Kristel aangehouden.

De inval en de aanhoudingen hebben volgens woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket van justitie te maken met een 'lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte'. Meer zegt de woordvoerder op dit moment niet over de zaak te kunnen zeggen.

Fraude en oplichting

Voormalig vastgoedkoning Visser is eind 2016 tot 3,5 jaar cel veroordeeld voor faillissementsfraude en oplichting. Zijn zoon (36) kreeg een jaar cel omdat hij met zijn vader samenspande in de verkoop van Stal Eurocommerce. In die stal zaten dure springpaarden, die voor miljoenen onder de werkelijke waarde van vader op zoon in eigendom overgingen. Eén van de paarden is London, waarmee ruiter Gerco Schröder in 2012 twee keer zilver won op de Olympische Spelen. De vrouwen van senior en junior werden destijds vrijgesproken.

Lees verder onder de foto.

Het echtpaar Visser op weg naar de rechtbank in Almelo. (Archieffoto)
Volledig scherm
Het echtpaar Visser op weg naar de rechtbank in Almelo. (Archieffoto) © Foto Archief

Hoger beroep

Visser is na zijn veroordeling in hoger beroep gegaan. Woensdag is er een regiezitting in het gerechtshof in Zwolle. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep dient waarschijnlijk pas in 2019.

Afgelopen juli werden Ger Visser en zijn zoon door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 11 miljoen euro aan de Nederlandse staat. Volgens de rechtbank hadden zij dit geld verkregen via faillissementsfraude en valsheid in geschrifte rond de val van vastgoedreus Eurocommerce. 

De advocaat van Ger Visser, Frans Sijbers, was maandag niet bereikbaar voor een reactie.