Het is de bedoeling dat de wijk Zandweerd in Deventer van het gas af gaat. Maar lukt dat ook?
Volledig scherm
Het is de bedoeling dat de wijk Zandweerd in Deventer van het gas af gaat. Maar lukt dat ook? © Ronald Hissink

Gasloze wijken komen nauwelijks van de grond: ‘Je zou er een militaire operatie van willen maken’

Veel gemeenten hebben concrete plannen om hun wijken van het gas te halen, maar voeren die nog nauwelijks uit. De mega-operatie om 8 miljoen woningen te verduurzamen dreigt daarom volgens experts niet te slagen.

14 reacties

 • J.H. Kirchner

  2 maanden geleden
  Voor degene die het niet zelf hoeft te doen is alles mogelijk.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Ik hou mijn hart vast. Van t gas af, t moet wel betaalbaar kunnen he. Ik zie overal die foeilelijke dingen aan de gevel en naast t huis verschijnen; warmtepompen... En dan miet je bidden en hopen en duimen dat er voldoende stroom zal zijn of zal komen. Maar ons wrakke, verouderde en versleten netwerk kan dat helemaal niet hebben. Je kan bouwen en voorschrijven wat je wil; t moet wel uitvoerbaar zijn.
 • Henk Janssen

  2 maanden geleden
  Jarenlang wordt ons door de overheid voorgehouden een "plan B" te hebben voor nood situaties. Maar waar is ons plan B straks als we volledig van het gas af zijn en de stroom voorziening valt helemaal uit. Juist nergens en iedereen zit in de kou, want zonnepanelen kunnen niet allemaal op het net worden aangesloten en voor eigen gebruik is dit te weinig om de huizen en economie te laten draaien. We worden straks gegijzeld door de mensen die stroom prijzen bepalen en het netwerk in handen hebben.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het ook een hysterie om alle wijken gasvrij te maken,er is gas in overvloed en we worden gemangeld door de milieu criminelen en dwaze politici
 • Frank Appels

  2 maanden geleden
  Hebben al 30 jaar geen aardgas meer, hebben propaangas, rest product van de chemische bedrijven.