Volledig scherm
Een politiehelikopter landt op de binnenplaats van de gevangenis in Zutphen. Vier mannen zijn aangehouden vanwege een vermoedelijke uitbraakpoging. © ANP

Gemist? 8500 Sandd-medewerkers zonder baan en ontsnapping gevangenis Zutphen ‘bijna gelukt’

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van maandag 27 januari.

8500 mensen van Sandd raken hun baan kwijt - Ongeveer 8500 personeelsleden van het Apeldoornse postbedrijf Sandd raken komend weekend hun baan kwijt. De andere 4300 van de 12.800 medewerkers verhuizen zaterdag wel mee naar PostNL.

‘Ontsnappingspoging bijna gelukt’ - De uitbraakpoging in de gevangenis van Zutphen vorige week zondag was bijna gelukt. Dat zeggen personeel en gedetineerden van de PI Achterhoek in Zutphen en bronnen rond het rechercheonderzoek naar de uitbraakpoging.

Onderwijsbond: ook scholen schuldig  - Niet alleen het kabinet, ook scholen zelf zijn schuldig aan de grote problemen in het onderwijs. Schoolbesturen moeten veel dingen beter doen. Dat zegt Eugenie Stolk, de nieuwe baas van de Algemene Onderwijsbond (AOb) vlak voor de grote onderwijsstaking.

Zwerfafval in weiland doodde vijf koeien - ‘Gooi lege blikjes niet in het weiland’. Met die klemmende oproep gaat Gerrit van ‘t Hof uit Oosterwolde naar scholen in de buurt. Vijf van zijn koeien overleden al na ernstige verwondingen door scherpe randjes. En Jacoba 135 is flink ziek. 

‘Doorstartgroep’ gaat voor kleinschalig instelling - De ‘doorstartgroep’ Klein Hoenderloo zet in op kleinschalige woonvormen op het terrein van de noodlijdende jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep. Dit blijkt uit het businessplan, dat maandag is besproken met zorgminister Hugo de Jonge (CDA).

Premium-verhaal van de dag

Ook Nederlanders slaan in Hasselt mondkapjes tegen virus in - Het coronavirus houdt de gemoederen wereldwijd flink bezig. Het virus, dat is uitgebroken op een dierenmarkt in de Chinese stad Wuhan. Voor de ondernemer Erik Bouwknegt uit Hasselt betekent de virusuitbraak de drukste periode ooit voor zijn bedrijf. De mondkapjes die hij verkoopt op zijn website zijn niet aan te slepen. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt’’, vertelt hij.