Volledig scherm
Chiara van Zeijdeveld © eigen foto

Gemist? Aanhouding na ongeluk Ermelose (22) en verbod op paasvuren

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 16 april.

Verwijt na ongeluk Ermelose - De 35-jarige man bij wie Chiara van Zeijderveld (22) uit Ermelo zaterdag na een ruzie uit de auto stapte op de A31 in Duitsland en verongelukte, is in staat van beschuldiging gesteld. Het Duitse openbaar ministerie beschuldigt hem ervan niet te hebben ingrepen toen Chiara uitstapte. 

Geen paasvuur Dijkerhoek - Mag de paasbult worden ontstoken of niet? Veel gemeenten durven het risico niet aan en doorbreken de traditie. Organisator Bart Haverslag van het paasvuur Dijkerhoek noemt het besluit ‘zwaar klote’. ,,Hier zit een half jaar werk in’’, zegt hij. Bij ‘concurrent’ Espelo is er vooral begrip voor het besluit van de gemeente. 

Hertelling stemmen Flevoland - DENK pakt een zetel en treedt toe tot Provinciale Staten van Flevoland. Het CDA gaat van vier naar drie zetels. Er verandert dus niets na de hertelling.  Het CDA had om hertelling verzocht omdat deze partij net naast een restzetel greep. 

Streep door pulsvisserij - Het Europees Parlement heeft ingestemd met een verbod op de pulsvisserij. ,,Een enorme klap voor de Nederlandse visserijsector’’, aldus de Nederlandse Visserijbond in een verklaring op het nieuws uit Straatsburg.

Premium-verhaal van de dag

Luidsprekers van 85.000 euro - Hifispeciaalzaak Audio21 verhuisde deze maand naar het voormalige gemeentehuis van Heerde. Daar verkoopt eigenaar Mark van Braam de crème de la crème op audiogebied. Zoals luidsprekers voor de prijs van een paar nieuwe auto’s.