Volledig scherm
De brandweer bluste de brand in de woning in Raalte. © Arnold Roolvink / News United

Gemist? Aanhouding voor brand in Raalte en toestroom van Duitse vissers bij de IJssel

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 8 oktober.

Tekort aan agrarisch personeel - Boeren in diverse sectoren komen handen te kort en zoeken naarstig naar personeel. Het wordt steeds moeilijker om goede krachten te vinden. ,,Het aantal agrarische vacatures stijgt’’, zegt Maurice Workel van agrarisch uitzendbureau Abeos.

Ziekenhuizen financieel in gevaar - De zorg in elf Nederlandse ziekenhuizen is in gevaar. De wachtlijsten worden langer en personeelstekorten zijn schrijnend. Ook al doen ziekenhuizen het financieel iets beter dan vorig jaar,‘het gevreesde zorginfarct’ is volgens accountants ‘niet afgewend’.

Aanhouding voor brand in Raalte - De politie heeft een verdachte aangehouden bij een woningbrand in Raalte. Een woning van een gezin met twee jonge kinderen aan de Reiger brandde vanochtend volledig uit. Volgens de politie gaat het om een incident in de relationele sfeer. 

Protest ziekenhuispersoneel Isala  - Personeel van ziekenhuis Isala in Meppel en Zwolle voerde de hele dag actie voor een betere cao. Verschillende afdelingen draaiden zondagsdiensten en voor de ingang werden bezoekers geïnformeerd door de vakbonden. Met een lawaaiprotest en een eigen strijdlied is de actie luister bijgezet.

Premium-verhaal van de dag

Toestroom Duitse vissers - Omdat ze in eigen land dure vergunningen moeten aanschaffen, wijken steeds meer Duitsers uit naar de IJssel rondom Deventer om te vissen. En niet zelden keren ze met sporttassen vol vis huiswaarts, om die daar in de pan te gooien.