De recente ontmanteling van een chrystal meth-laboratorium in de Achterhoek.
Volledig scherm
De recente ontmanteling van een chrystal meth-laboratorium in de Achterhoek. © ANP

Gemist? Angst voor drugslabs snoert buurt de mond en politie bedolven onder klachten over jeugd

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 22 mei.

Politie bedolven onder meldingen van overlast - Illegale samenscholing, vandalisme, intimidatie: overlast door jongeren groeit explosief. De politie in Apeldoorn, Deventer en Zwolle kreeg in april honderden meldingen. ,,Het is hier vaak een kat-en-muis-spel tussen politie en jongeren.”

Verdachte uitgebrande wietplantage Harfsen blijkt bekende - De 52-jarige man die vorige maand werd opgepakt bij de brand bij een hennepplantage in een boerderij in Harfsen, blijkt Henry de W. Hij is geen onbekende in de regio: De W. was jarenlang eigenaar van de inmiddels failliete bloemen- en plantenketen Oxalis. 

Verongelukte fietsster komt uit Limburg - De 73-jarige vrouw die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk in Dalfsen komt uit de Limburgse gemeente Roerdalen, vlakbij Roermond. De fietsende vrouw werd geschept door een personenauto op de Tolhuisweg. Het politieonderzoek loopt nog.

Bedreiging mannen uit Apeldoorn, Twello en Dronten - De politie heeft een 30-jarige man uit Arnhem gearresteerd voor een reeks bedreigingen en diefstallen die zich uitstrekt over enkele maanden. Rode draad is Bullchat, een chatroom voor homoseksuelen. Via die site werd een afspraak gemaakt, waarna de slachtoffers werden bestolen. Slachtoffers waren o.a. mannen uit Apeldoorn, Twello en Dronten.

Bewoners buitengebied durven drugslabs niet te melden - Bewoners van plattelandsgebieden durven signalen van drugslabs amper te melden. Agenten die werken in de buitengebieden merken de angst zodra het over drugs gaat. ,,Dan willen mensen ineens niets meer zeggen, want drugs zijn eng”, zegt een agent uit de Achterhoek.

Premium-verhaal van de dag

Corona werkt door bij bijstandontvanger in Apeldoorn - De coronacrisis kan mensen met weinig geld hard in hun portemonnee raken. Doordat ze een baan verliezen of op een andere manier nog verder in de problemen raken, zo vrezen organisaties die zich inspannen voor deze doelgroep. Apeldoorner Ronald Wolvers merkt dat de situatie ook nu al financiële gevolgen heeft. ‘Laat de overheid ook iets doen voor de mensen met een platte beurs’.