Autobrand op de parkeerplaats bij Deventer voetbalclub Sallandia.
Volledig scherm
Autobrand op de parkeerplaats bij Deventer voetbalclub Sallandia. © News United / Rens Hulman

Gemist? Auto's vernield in Deventer en Zwolle. En: bom legt mogelijk verkeer op A1 stil

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 24 januari.

Meer meldingen over ‘verwarde personen’  - Het aantal meldingen over ‘verwarde personen’ blijft stijgen in Nederland. En Zutphen telt - na Goes - de meeste incidenten per duizend inwoners. Dat blijkt uit nieuwe politiecijfers. Maar de term ‘verward’ wordt niet door iedereen gewaardeerd. ,,We leven volgens de regels in een zeepbel.’’

Verpleeghuis beschuldigd van verwaarlozing -  Bewoners van woonzorgcentrum Het Beekdal in Heelsum worden verwaarloosd. Die beschuldiging komt van familieleden van bewoners. ,,Hoe mooi het gebouw van buiten ook is, daarbinnen speelt zich veel ellende af. Ze hebben mijn dementerende vader met poep aan zijn handen in bed laten liggen en rond laten lopen’’, zegt Jacqueline de Deugd uit Renkum. 

Brand verwoest auto in Deventer - Een auto is afgelopen nacht in vlammen opgegaan op de parkeerplaats naast Deventer voetbalclubs Sallandia en Sportclub Deventer. De getroffen Volkswagen Passat stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie. In Zwolle liep ook een auto grote schade op nadat de ruiten van de wagen waren ingegooid en waarschijnlijk vuurwerk naar binnen was  gegooid.

Overijssel beïnvloedde trein-onderzoek - De provincie Overijssel heeft een ‘onafhankelijk onderzoek’ naar een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn beïnvloed. Varianten waarin de trein niet meer zou stoppen in Bad Bentheim en Rheine mochten niet onderzocht worden.

IJssel dreigt onbevaarbaar te worden - De IJssel en Waal dreigen in tijden van droogte onbevaarbaar te worden door het almaar verder wegzakken van de rivierbodem. Waar de aandacht lang vooral naar bescherming tegen hoog water ging, moet nu samen met buurlanden en binnenvaart werk gemaakt worden van het waterpeil in de rivier.

Vliegende bom naast snelweg bij Deventer - De ‘vliegende bom’ die eind vorig jaar is gevonden langs de A1 bij Deventer ligt nog met de complete springlading in het weiland. Dat blijkt uit onderzoek. De kans is groot dat de snelweg tijdens de ruiming afgesloten wordt. 

Premium-verhaal van de dag

Flevolandse paarden naar de slacht - De negentien ‘Texelse’ konikpaarden uit het Oostvaardersveld in Flevoland moeten naar de slacht. Actievoerders hebben zich al op Texel verzameld. In Nederland wordt landelijk beheer uitgevoerd op dieren in natuurgebieden. Maar hoe normaal is het om paarden te slachten?