Een autobrand.
Volledig scherm
Een autobrand. © Videostill / Videogif

Gemist? Bosbranden bestrijden met satelliet en meeste autobranden in Overijssel

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 15 mei.

Blussen van natuurbranden - Gedetailleerde satellietkaarten waarop nauwkeurig staat aangegeven welk type vegetatie waar staat én hoe droog die is helpen de brandweer sinds kort met het bestrijden van natuurbranden. Vorig jaar, een extreem warm en droog jaar, zijn er ruim 2800 natuurbranden geweest in Nederland, ongeveer twee keer zoveel als ‘normaal’.   

Overzicht van Overijssel - Overijssel heeft de meeste autobranden per inwoner. In deze provincie werd op elke 2900 bewoners een claim ingediend. ,,Het zorgelijke is dat mensen moedwillig auto’s in de fik steken.’’ In 2018 zijn in ons land voor 4.359 auto’s claims ingediend vanwege autobranden. 

Nieuwe aanhouding in Kamper zaak - De politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor een gewelddadige overval op een bejaard echtpaar in Kampen. Het gaat om een 18-jarige man uit Lelystad. Eerder werden al drie andere jongens uit Lelystad van 17, 19 en 20 jaar opgepakt.

Bruidsmodezaak voor grote maten failliet - Bruidsmodezaak EMB Fashion in Lelystad is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Medio februari werd het in grote maten gespecialiseerde bedrijf aan de Zuiveringweg op bedrijventerrein Noordersluis getroffen door een grote brand,waarbij meer dan honderd trouwjurken werden verwoest. 

Premium-verhaal van de dag

Knuffel in ziekenhuis - Een knuffel voor ieder kindje dat in een Nederlands ziekenhuis moet verblijven. Dat is de wens van de ‘Vrienden van Nika’, de vriendengroep van Dennis (36) en Ellen (34) Boes uit Sint Jansklooster. Ze weten namelijk precies hoe nodig dat is, hun dochtertje Nika werd in het Leids Universitair geboren en overleed er na een zware hartoperatie toch nog na drie weken. 

 1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar‘’, juichen oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.
 2. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”