Het gat door de ruit waardoor de inbrekers naar binnen zijn gegaan.
Volledig scherm
Het gat door de ruit waardoor de inbrekers naar binnen zijn gegaan. © Luciano de Graaf

Gemist? Brutale inbraak via parkeerdek in Apeldoorn en grote drugsvangst in Noordoostpolder

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 27 februari.

Bezorgde telefoontjes coronavirus - Huisartsen in Oost-Nederland verwachten dat het aantal bezorgde telefoontjes over het coronavirus ‘explosief’ gaat toenemen. Zeker nu er sprake is van een ‘gewone’ griepepidemie met exact dezelfde symptomen. Tegelijkertijd manen zij tot kalmte. ,,Er is geen sprake van paniek.”

Rookmelder op elke etage - In alle huizen in Nederland moet op elke verdieping een rookmelder komen te hangen. Nu geldt de rookmelderplicht alleen voor nieuwbouw, maar ook alle bestaande huizen moeten er vanaf 2022 aan geloven. Het gaat om miljoenen nieuwe rookmelders.

Inbraak in Dekamarkt - Medewerkers van de Dekamarkt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn ontdekten vanochtend rond 06.30 uur een brutale inbraak. Inbrekers hadden zich via een gat in de ruit bij het parkeerdek toegang verschaft tot een pinautomaat in het pand. Waarschijnlijk is er niets buitgemaakt bij de kraak.

 Jihad-bruiden voorlopig niet vrij - Twee Nederlandse vrouwen die jarenlang in IS-gebied verbleven, komen voorlopig niet vrij. Dat bepaalde de rechter in Rotterdam vandaag.  Xaviera S. uit Apeldoorn en Fatima H. uit Tilburg werden eind vorig jaar opgepakt nadat ze door Turkije werden uitgezet.

Verdachte moordzaak Steenwijk opgenomen - Matthias M. (43), de verdachte van de moord op Steenwijker Halil Erol in 2010, is ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Justitie verwacht begin mei het rapport, waarna de zaak in september inhoudelijk wordt behandeld.

Grote drugsvangst in Noordoostpolder - Een anonieme tip én een slimme actie van de politie: meer was er gisteren niet voor nodig om een 23-jarige drugsdealer uit de gemeente Noordoostpolder op te pakken. En die aanhouding leidde de politie vervolgens naar een flinke hoeveelheid drugs, cashgeld en sigaretten.

Premium-verhaal van de dag

Samen strijden voor hulp aan Damian (21) - Twintig is Damian, in de bloei van zijn leven. Totdat hij betrokken raakt bij een zwaar ongeval in Emmeloord en ernstig gewond in het ziekenhuis belandt. Vriend Nico is een crowdfundingsactie begonnen voor een rolstoelbus. Zodat hij er weer op uit kan. ,,We laten hem niet verpieteren.’’