Volledig scherm
Een van de beschadigde auto's op de N50 © News United / Stefan Verkerk

Gemist? Crash blokkeert N50 en hoe chef-koks de druk van Michelinsterren overleven

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 13 oktober.

Gewonde bij brand in woning - Een villa aan de Sliekstraat in Hummelo is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest door een grote brand. De bewoner, een oudere man, is bij de brand gewond geraakt.

Veel boetes bij grootschalige verkeerscontrole - Agenten hebben zaterdag 56 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden een grootschalige verkeerscontrole op de A1 en A35 tussen Borne en Apeldoorn. De meeste weggebruikers werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Een van hen scheurde zelfs met 176 km/u over de weg waar 100 km/u is toegestaan. 

Honderden boeren voor protest naar Zwolle - Honderden Overijsselse boeren trekken maandagochtend naar Zwolle om te protesteren tegen nieuwe provinciale regels rond stikstofvergunningen. Dat zegt LTO Noord-bestuurder Arjan Bonthuis. „De animo is groot. Vanuit Twente gaan er zeker 80 boeren met de tractor naar Zwolle. Vanuit de rest van de provincie nog veel meer.” 

GA Eagles sleept punt binnen - Eigenlijk een puike wedstrijd spelen, maar afgestraft worden op één moment. Het overkwam GA Eagles-verdediger Sam Beukema zondagmiddag in het duel tegen Almere City FC. Beukema gleed onderuit en zag Almere daardoor scoren. Gelukkig voor de centrale verdediger maakte zijn ploeg nog gelijk. Met tien man zelfs.

N50 korte tijd geblokkeerd - Door onbekende oorzaak zijn vanmiddag twee auto’s op elkaar gebotst op de Eilandbrug bij Kampen. Daarbij raakten meerdere personen gewond. Twee gewonden konden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld worden, een persoon is naar het ziekenhuis overgebracht. De N50 was daardoor in beide richtingen geblokkeerd en verkeer werd omgeleid.

Premium-verhaal van de dag

Chef-koks over de druk van Michelinsterren - Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

  1. LIVE | Eerste coronabesmetting in Zwitserland, zeker 13 Nederlanders op Tenerife voorlopig in quarantaine
    Coronavirus

    LIVE | Eerste coronabe­smet­ting in Zwitser­land, zeker 13 Nederlan­ders op Tenerife voorlopig in quarantai­ne

    Op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife zitten honderden vakantiegangers vast in een hotel, nadat een van de gasten besmet bleek met het virus. De man, een Italiaans arts, verbleef al een week in het hotel in Adeje. Alle gasten en het personeel worden nu getest op het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 71 doden bij, het laagste cijfer tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2700 en zijn 80.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.