Volledig scherm
Landgoed Oergoed van Robert-Jan Mastenbroek in Witharen © ANP

Gemist? Crowdfundman verkoopt landgoed en stikstof-affaire bedreigt duizenden banen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 9 oktober.

Banen weg door stikstof-problematiek - Door de stikstof-affaire staan alleen al in deze regio ruim 3000 banen in de bouwwereld onder druk. Landelijk gezien gaat het zelfs om bijna 27.000 banen. Dat blijkt uit een enquête die branchevereniging Bouwend Nederland onder haar leden heeft gehouden.

Leegstand in binnensteden - Winkelformules staan niet meer in de rij om zich in Apeldoorn, Zwolle of Deventer te vestigen. De vraag naar winkelruimte is het afgelopen jaar afgenomen,terwijl de leegstand op toplocaties toeneemt.

Crowdfundman verkoopt landgoed - Robert-Jan ‘Broer’ Mastenbroek heeft zijn landgoed Oergoed in Witharen verkocht. De ondernemer en oprichter van de inmiddels opgeheven crowdfundingsite Dream or Donate kondigde de verkoop van de kapitale villa ruim een maand geleden al aan. Zijn nieuwe onderkomen: een pipowagen op wielen. 

Boetes door flitspalen - Flitspalen in Oost-Nederland hebben afgelopen zomer ruim 226.000 boetes opgeleverd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Het overgrote deel betrof snelheidsovertredingen. De paal langs de N303 bij Putten flitste in deze regio de meeste overtreders: ruim 9.000.

Premium-verhaal van de dag

Gratis getrouwd na 15 jaar - Dennis en Margareth van de Craats zijn vijftien jaar samen en hebben twee kinderen, maar trouwen kwam er nooit van. Totdat ze zagen dat er tijdens het Festival van Geluk gratis getrouwd kon worden. Woensdag zeiden ze daarom eindelijk ‘ja’ tegen elkaar.