Volledig scherm
In de Zaanstraat in Deventer werd in oktober een 26-jarige Deventenaar aangevallen en neergestoken. Het slachtoffer overleed ter plekke. © News United / Rens Hulman

Gemist? Emoties lopen hoog op bij zaak over eerwraak en meerdere bijna-ongelukken boven Lelystad

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 6 december.

Gewonde in Zutphen - Een man is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een mogelijke steekpartij in Zutphen. Het slachtoffer werd hevig bloedend aangetroffen in een appartementencomplex aan de Mozartstraat. Later kon de politie melden dat een 38-jarige man uit Zutphen in verband met deze zaak is opgepakt voor poging tot doodslag of poging tot moord. 

IS vrouwen willen terugkeer met kinderen afdwingen - Nederlandse IS vrouwen wenden zich tot de allerhoogste rechter om hun eigen terugkeer en die van hun kinderen naar ons land af te dwingen. In cassatie hopen hun advocaten aan te tonen dat de rechtbank het niet kan maken ze in detentiekampen in Syrië aan hun lot – en mogelijk martelingen – over te laten.

Goudjakhals duikt op - Voor de derde keer ooit is er een goudjakhals (Canius aureus) waargenomen in Nederland. Een zeldzaam exemplaar van het ‘kleine neefje van de wolf’ werd op 22 november ‘ergens in Drenthe’ vastgelegd door wildcamera’s van de Zoogdiervereniging.

Bijna-ongelukken boven Lelystad Airport - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoekt vijf bijna-ongelukken in het luchtruim boven Lelystad Airport. Daar kwamen in november vijf keer vliegtuigen te dicht bij elkaar in de buurt. Vanwege de ernstige incidenten wordt op Lelystad Airport per direct ‘eenrichtingsverkeer’ ingevoerd.

Eis: 17 jaar voor ‘eerwraakmoord’ Deventer - Het OM heeft vandaag 17 jaar cel geëist tegen de 43-jarige Murat D. voor het doden van een man in de Rivierenwijk in Deventer in 2017. De verdachte was veroordeeld tot 15 jaar cel, maar ging in hoger beroep. Tijdens de zitting liepen de emoties hoog op:‘Murat, ik spuug op jou!’

Premium-verhaal van de dag

Kerstbomenverkoop piekt dit weekend - Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Live Voetbal

home logo IJsselmeervogelsIJS
18:30
Go Ahead EaglesGAE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
PSVPSV
away logo