Contact tussen buschauffeur en reiziger wordt al zoveel mogelijk vermeden. Keolis gaat de komende tijd minder rijden om het besmettingsrisico te verminderen.
Volledig scherm
Contact tussen buschauffeur en reiziger wordt al zoveel mogelijk vermeden. Keolis gaat de komende tijd minder rijden om het besmettingsrisico te verminderen. © Keistadnieuws

Gemist? Familie ingezet in strijd tegen drankrijder. En: wil jij de boeren een handje helpen?

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 25 maart.

Proef om drankrijders te stoppen - Drank- en drugsgebruikers die onder invloed blijven autorijden, kunnen nu een interventie verwachten. ROV Oost Nederland is samen met ROV Fryslân de eerste verkeersorganisatie die naasten gaat coachen hoe zij hun familielid of vriend kunnen laten stoppen met rijden onder invloed. GZ-psycholoog Hendrik G. Roozen ontwikkelde de verkeersmethode.

Aangepaste regeling Keolis - Vervoersmaatschappij Keolis past de dienstregeling opnieuw aan. Door de nieuwe dienstregeling rijden er in de hele regio minder bussen. Treinen blijven voorlopig nog wel volgens de dienstregeling rijden. Keolis neemt deze maatregelen om de medewerkers te beschermen tegen het coronavirus

Strijd om levensreddende apparatuur - De wereldwijde strijd om beademingsapparatuur voor ic-patiënten woedt zo hevig dat een tekort dreigt. Nederland heeft honderden extra apparaten nodig, maar de vraag is of die er op tijd komen. Philips geeft ons land in elk geval geen voorrang. ,,Het kan echt spannend worden volgende week”, zegt Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC).

Extra agenten in corona-epicentrum Hasselt - Hasselt is met vijf dodelijke slachtoffers hard getroffen door het coronavirus. ,,In Hasselt worden daarom extra agenten ingezet. De kans is groter dat onzorgvuldig gedrag grote gevolgen heeft voor andere mensen”, vertelt Zwartewaterland-burgemeester Eddy Bilder.

Boeren komen buitenlandse hulp tekort - Boeren en tuinders komen buitenlandse handen tekort door de coronacrisis. Ze vragen om hulp van landgenoten om de voedselvoorziening op peil te houden’ meldt Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Noord dat zijn hoofdvestiging in Zwolle heeft.

Premium-verhaal van de dag

Freddy (63) kan naar de uitvaart van zijn vrouw - Freddy Kolkman zijn vrouw overleed vorige week. Omdat artsen dachten dat hij corona had, verbood crematoria Yarden hem bij de uitvaart van zijn vrouw te zijn. Een test heeft corona nu uitgesloten bij de Deventenaar. ,,Blij, zo blij... Mijn vrouw is niet zonder mij straks.’’

Live Voetbal

home logo Borussia DortmundBVB
EINDE
0-1
FC Bayern MünchenFCB
away logo