Volledig scherm
Een oude torpedoboot, die gerestaureerd werd, ging onder andere in vlammen op in Hasselt. © Pedro Sluiter Foto

Gemist? Felle branden in Brummen, Voorst en Hasselt zorgen voor grote schade

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 12 oktober.

Brand in Brummen - In het centrum van Brummen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Het vuur ontstond in Bakkerij de Winkel aan het Marktplein en sloeg over naar de bovengelegen woning en het naastgelegen winkelpand van Blokker.

LTO sluit zich aan bij boerenacties - Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord, actief in onder meer Gelderland en Overijssel, sluit zich actief aan bij de protesten van boeren tegen strenge stikstofregels. De belangenorganisatie roept haar 14.000 leden op om aanstaande maandag actie te voeren bij provinciehuizen. 

Bijna miljoen schade bij brand in Hasselt - Arend Aalders (67) zag zijn bedrijf Nautic Air Service vrijdagavond in vlammen opgaan. ,,We hadden alles financieel gezien net weer een beetje op de rit”, vertelt hij een dag later. Het vuur werd bestreden door korpsen uit Genemuiden, Zwolle, Vollenhove en Zwartsluis. Zij hadden tot half drie werk en kwamen daarna nog een keer terug om na te blussen.

Buurman bonkte bewoners wakker - Vuurwerk is mogelijk de oorzaak van een grote brand in de rieten kap van een villa in Voorst. De woning aan de Rijsstraatweg vatte in de nacht van vrijdag op zaterdag vlam nadat de politie meldingen had binnen gekregen over het afsteken van vuurwerk.

Premium-verhaal van de dag

Feiten en fabels over boeren - De boeren krijgen vaak de zwartepiet toegespeeld. Of het nou gaat om dierenmishandeling, mestfraude, stikstofuitstoot, schulden of subsidie. Soms zijn die verwijten terecht, soms onterecht. Is de boer dader of slachtoffer? De Stentor factcheckt zeven (on)waarheden.