Volledig scherm
Fans van Go Ahead staan in de rij voor de ticketverkoop van de finalewedstrijden naar de eredivisie © Arjan Gotink

Gemist? Fouten bij dood militair in Apeldoorn en tickets voor Eagles snel uitverkocht

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 23 mei.

Fouten bij dood militair - Op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn zijn door defensie grote fouten gemaakt rond het dodelijke incident met Marechaussee in opleiding Kelvin Bosman (20). Hij overleed in de zomer van 2016 aan de gevolgen van een hitteletsel. Op en rond de kazerne was geen medische hulp aanwezig en Bosman werd niet gekoeld.

Kosten PlusOV voor Apeldoorn - Voor het doorsnijden van de banden met PlusOV voor het routegebonden vervoer, moet Apeldoorn mogelijk een half miljoen euro betalen. Deze ‘uittredingskosten’ uit de gemeenschappelijke regeling zijn nog een ruwe schatting, maar de gemeente houdt met dit bedrag vooralsnog rekening in de begroting. Wanneer er een besluit wordt genomen over de precieze kosten, is nog niet bekend.

Gedeputeerde Gelderland benoemd - Christianne van der Wal wordt gedeputeerde in het nieuwe college van Gelderland. Van der Wal, nu landelijk partijvoorzitter van de VVD en wethouder in Harderwijk, wordt daarmee de enige vrouw in het nieuw te vormen bestuur van de provincie.

GA Eagles tickets snel uitverkocht - Deventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. 

Dreigende pamfletten in Lochem - Twee boeren uit Lochem hebben ‘intimiderende’ flyers van dierenactivisten op hun erf gevonden. Het is onduidelijk welke groepering precies achter de actie zit. ,,Het zijn geen dreigbrieven,’’ zegt politiewoordvoerder Dinanda Fidder. ,,Het zijn meer pamfletten. Vanwege mogelijke daderinformatie geven we niets prijs over de exacte inhoud. Maar die is wel degelijk intimiderend van aard.’’

Premium-verhaal van de dag

Urkers bergen pulsnet op - Met een zwaar gemoed haalt Jacob van Urk de dure pulsnetten van zijn kotter. Net als vele Urker vissers mag hij van Europa per 31 mei niet meer met elektrische schokjes op de zeebodem vissen. ,,We draaien overuren om de nieuwe netten op tijd klaar te hebben.’’

 1. Mylene begint 77ste kapperszaak in gemeente Raalte, terwijl kappersbranche maatregelen wil
  PREMIUM

  Mylene begint 77ste kappers­zaak in gemeente Raalte, terwijl kappers­bran­che maatrege­len wil

  Een huiskapper hier, een kapsalon daar. Kappers met hun eigen zaak schieten al jaren als paddenstoelen uit de grond in de gemeente Raalte. Dat eist nu z’n tol, volgens de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Met 77 kapperszaken in de gemeente is er een overaanbod van bijna 30 procent. Hoe is dit ontstaan en waarom zou je met een moordende concurrentie nog een kapperszaak beginnen in Raalte?
 2. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer op dag van bijzetten urn oma
  Update

  Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer op dag van bijzetten urn oma

  Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde op dezelfde dag als de afscheidsceremonie van zijn overleden oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
1-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
2-3
FeyenoordFEY
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-2
VVV-VenloVVV
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-2
AZAZ
away logo