Volledig scherm
LELYSTAD AIPORT © ROBIN UTRECHT

Gemist? Gaan we straks op vakantie vanaf Lelystad Airport? En: Station Stadshagen eindelijk in gebruik

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 21 mei.

Lelystad Airport -  Minister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of luchtvaartmaatschappijen hun (vakantie)vluchten van Schiphol naar Lelystad Airport willen verplaatsen. Ze doet dit nu de Europese Commissie heeft bepaald dat er ook nieuwe luchtvaartmaatschappijen op het poldervliegveld moeten worden toegestaan. Dat laatste wil de Tweede Kamer niet.

Station Stadshagen - Het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen stopt vanaf 2 juni twee weken lang op station Zwolle Stadshagen. Vervoerder Keolis houdt een proef om te kijken of de toekomstige dienstregeling haalbaar is. Het station zou in december 2017 al worden geopend, maar dat ging niet door. Het spoor bleek de trein niet op volle snelheid aan te kunnen, waardoor de nieuwe tussenstop gelijk werd geschrapt.

A1 chaos - De snelweg A1 is weer volledig vrijgegeven na het ongeluk met twee vrachtwagens vanochtend bij Bathmen. Alle rommel is opgeruimd, de drie rijstroken zijn weer begaanbaar. Een vrachtwagen botste vanochtend even na zessen met een andere truck en verloor een deel van de lading. 

Asbest vrijgekomen - Twee bedrijven aan de Handelsweg in Vorden zijn vanmiddag verwoest door een zeer grote uitslaande brand. Bij de brand is asbest vrijgekomen, meldt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). 

HEMA en Wehkamp - Winkelketens HEMA en Wehkamp gaan vanaf vandaag samenwerken om de non-foodproducten van HEMA een breder online platform te geven. HEMA-producten zijn straks ook bij Wehkamp te bestellen. Het is voor het eerst dat HEMA-producten online verkrijgbaar zijn op een andere site dan die van HEMA zelf.

Premium verhaal van de dag 

Zwolse fabrikant Koninklijke Van Wijhe: Verf kleurt straks ‘helemaal groen’

De Nederlandse verfsector stoot jaarlijks evenveel co2 uit als een stad ter grootte van Zwolle. Dat moet anders en radicaal minder. De Zwolse verffabrikant van onder meer Wijzonol en CEO Marlies van Wijhe neemt het voortouw en roept de verfsector op haar te volgen. In 2025 helemaal klimaatneutraal.