Volledig scherm
Wethouder Kleppe. © Rob Voss

Gemist? ‘Granaatcafé’ Bruut verzegeld en hoogbouw in dorpen Oost-Nederland onvermijdelijk

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 8 december.

Granaatcafé - Café Bruut in de Voorstraat in Zwolle is verzegeld. Niemand mag het café meer in. De aanleiding is dat het café in de nacht van vrijdag op zaterdag open was. Ondanks een verbod dat de rechter deze week oplegde. 

Confrontatie - De politie zette vandaag extra mensen in rondom de voetbalwedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax. Dat gebeurt vanwege signalen dat Ajax-supporters van plan waren al vroeg naar de Zwolse binnenstad te komen. De politie wilde een confrontatie tussen supporters voorkomen.

Hoogbouw - Hoogbouw in dorpen, ook in Oost-Nederland, is onvermijdelijk in de strijd tegen de huidige woningnood. De kerktoren als hoogste gebouw is niet langer heilig. 

Moslimextremisme - De plotselinge verdwijning van enkele Achterhoekers doet vermoeden dat ook deze regio te maken heeft met moslimextremisme.In de gemeente Berkelland zijn in de afgelopen paar jaar enkele verdachte gevallen geweest.