Volledig scherm
Klusjesman Josef B. tijdens de rechtszitting eerder deze week. © ANP

Gemist? Josef B. moet uitbouw Ruinerwold afbreken, maar hij zit in de cel. En: Trekkers krijgen kentekens

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 22 januari.

Ontsnappingspoging uit bajes Zutphen - Criminelen zouden zondag met een op het oog klungelige ontsnappingsactie Omar L. uit de gevangenis in Zutphen hebben geprobeerd te bevrijden. Marijn Schrijver, een van de auteurs van de bestseller Mocro Maffia, over de opzienbarende poging:,,Ik ben er niet zeker van dat het een knullige actie was...”

Josef B. moet uitbouw boerderij Ruinerwold afbreken - De gemeente De Wolden heeft Josef B., een van de twee verdachten in de zaak Ruinerwold, gesommeerd aanpassingen te doen aan de boerderij in Ruinerwold. Hij kan een boete van maximaal 50.000 euro verwachten als hij niet binnen afzienbare tijd aan de slag gaat.

Ajax weken zonder Drontenaar Ziyech - De tweede seizoenshelft in de eredivisie is voor Hakim Ziyech uit Dronten allerminst lekker begonnen. De spelmaker van Ajax staat weken aan de kant vanwege een scheurtje in zijn kuitspier. 

Kenteken voor trekker - Het kabinet wil trekkers een kenteken geven. De politie kan zich misdragende boeren op een tractor dan simpeler een prent geven en Brussel wil allang dat Nederland, net als de andere EU-landen, landbouwvoertuigen aan meer eisen onderwerpt.

Fietser (78) ernstig gewond - Een 78-jarige fietser uit Ermelo is vanochtend ernstig gewond geraakt in zijn eigen woonplaats door een botsing met een vrachtwagen. Het slachtoffer is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Premium-verhaal van de dag

Run op maskers uit Hasselt - Het coronavirus dat is uitgebroken in China bezorgt veel Nederlandse Chinezen grote zorgen. Er is een run op ademhalingsmaskers. Erik Bouwknegt uit Hasselt levert ze.  Hij kreeg gisteren in een uur tijd ineens drie bestellingen. En aan het eind van de dag driehonderd. ,,Ik dacht echt, wat is hier nou aan de hand? Dus ik bekeek wie daar nou belangstelling voor hadden, Chinese namen kwamen voorbij. En dan kijk je het nieuws en blijkt het om het coronavirus te gaan. Nou, dat was de link. Op CNN gaat het nergens anders meer over.”