Volledig scherm
Onderzoek vorig jaar bij de boerderij in Ruinerwold. © Wilbert Bijzitter

Gemist? Kinderen Ruinerwold geraakt door inhoud boek en Zwolse autobranden onderdeel drugsoorlog

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 17 januari.

Autobranden Zwolle gerelateerd aan drugsoorlog - De recente autobranden in Zwolle zijn bijna allemaal gelieerd aan het conflict tussen vermeende Zwolse drugsbendes. Concurrerende bendes steken auto’s van drugsdealers in brand om zo de handel te bemoeilijken, stellen bronnen in de Zwolse onderwereld tegenover de Stentor.

Kinderen Ruinerwold ontdaan door boek - De negen kinderen van Gerrit Jan van D., een van de twee verdachten in de zaak Ruinerwold, hebben vanavond in de talkshow Op1 gereageerd op het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’. Ze laten weten ‘hard geraakt’ te zijn. ,,Het schaadt ons extra in deze moeilijke situatie.

Man (22) opgepakt voor aanbieden wachtwoorden - Een 22-jarige man uit Arnhem is opgepakt op verdenking van het online aanbieden van omstreeks twaalf miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden op de website WeLeak. Gebruikers met een betaald abonnement konden de inlognamen en wachtwoorden tegen betaling inzien en downloaden. De prijzen voor een abonnement variëren tussen twee dollar (3 maanden toegang) en zeventig dollar (onbeperkt toegang).

Nieuwe spelersbus van Go Ahead Eagles - De mooiste spelersbus van Nederland? Die is voor Go Ahead Eagles in Deventer. De Raalter broers Marc en Bas Roescher zeggen het zonder twijfel. Het is een feit, vinden de directeuren van vervoersbedrijf TCR uit Raalte. Ze onthulden vandaag hun bus aan de spelers en staf van Go Ahead Eagles.

Steekpartij in Kampen - Op het Van Heutszplein in Kampen heeft vanmiddag rond 13.30 uur een steekpartij plaatsgevonden. Een persoon raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vlak na het incident twee personen aangehouden. Volgens een ooggetuige zat er een ‘bebloede man’ op een bankje op het plein. 

Premium-verhaal van de dag

Deventer kunstdetective is geheime dienst te slim af - De strijd aangaan met de Iraanse geheime dienst voor een eeuwenoude gestolen dichtbundel met de waarde van een miljoen. Het klinkt als een scenario voor een actiefilm, maar voor kunstdetective Arthur Brand uit Deventer was dit afgelopen maanden realiteit. Een spannende periode. En daarnaast ook nog eens een van zijn meest ‘bizarre vondsten’, vindt hij.