Volledig scherm
Een megastal met koeien. © Theo Peeters

Gemist? Medeleven met nabestaanden slachtoffers A1 en forse groei aantal megastallen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 23 april.

Toename aantal megastallen - Het aantal megastallen in Nederland is fors toegenomen. In zeven jaar tijd is het aantal grote boerenbedrijven gegroeid met 76 procent: van 456 in 2010 naar 801 in 2017. In Oost-Nederland is de stijging nog groter.

Burgemeester Apeldoorn geschokt - De gemeente Apeldoorn heeft hulp aangeboden aan voetbalvereniging Columbia, de club waarvan gisterochtend twee spelers verongelukten.  Op de A1 kwamen gisteren vier jongemannen om.  Op de dag zelf onthield burgemeester Petra van Wingerden zich van een officiële reactie, omdat de identiteit van de slachtoffers nog niet was bevestigd. Het dossier over dit onderwerp staat hier.

Column niet discriminerend - De veelbesproken column over Urk die Elfie Tromp vorige maand voordroeg op NPO Radio 1 is niet discriminerend. Tot die conclusie kwam het Openbaar Ministerie (OM) na het bestuderen van de tekst. De columniste wordt dan ook niet vervolgd. Burgemeester Van Maaren van Urk legt zich daar bij neer. 

Premium-verhaal van de dag

Ontwikkeling Lelystad Airport - De laagvliegroutes van Lelystad Airport boven Oost-Nederland zijn al twee jaar bron van onrust en verzet. Nu worden ze plotseling geschrapt. Hoe kan dat?En hoe hard is deze belofte eigenlijk?