Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gemist? Meer dode dieren door stalbranden en waarschuwing voor PFOS-stofje

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van maandag 26 augustus.

Meer dieren gestorven bij branden - Dierenorganisaties en regeringspartij D66 slaan alarm om het grote aantal stalbranden. Daarbij zijn dit jaar al meer dieren gestorven dan in heel 2018: ruim 176.000 kippen, varkens en runderen. D66 eist maatregelen van het kabinet om dieren beter tegen zulke inferno’s te beschermen.

Hoogleraar waarschuwt voor gevaar PFOS - Het PFOS-stofje, waar ieder schepje grond vanaf oktober op moet zijn onderzocht, zorgt onder meer voor een verminderde werking van kindervaccinaties. Dat stelt hoogleraar toxicologie Martin van den Berg. 

Op de vlucht na ongeluk - Twee mannen zijn er na het ernstige ongeluk van gisteravond in Kloosterhaar vandoor gegaan. Het gaat om de twee inzittenden van de betrokken auto. De politie heeft het tweetal in hun woning in Kloosterhaar opgepakt. Ze bleken onder invloed van alcohol.

Go Ahead Eagles strikt Elso Brito - Go Ahead Eagles heeft Elso Brito toegevoegd aan de selectie. De Kaapverdiaanse verdediger speelde afgelopen seizoen voor Telstar en is de nieuwe linksback van de Deventer club. Hij tekent voor een jaar bij Go Ahead.

Hardenberger ontsnapt aan dood bij autoshow - Een 28-jarige Hardenberger is zondagmiddag bij een autoshow in Purmerend aan de dood ontsnapt.Hij, een 29-jarige Amsterdammer en 25-jarige man uit Purmerend werden bij de autoshow Carbecue geraakt door een auto die met hoge snelheid door de straat reed.

Premium-verhaal van de dag

 Na zeiltocht van 10 jaar terug in Dronten - Gerrit en Anne-Mieke Weijers zijn na een tien jaar durende zeiltocht over de wereld definitief aangemeerd in de Schokkerhaven in de Noordoostpolder, de plek waar hun enorme reis ooit ook begon. Het echtpaar beleefde door de jaren heen doldwaze avonturen en bezocht ‘s werelds meest afgelegen plekken. ,,Maar dit voelt uiteindelijk toch als ons thuis.’’