Volledig scherm
Aantal verkeersdoden in Overijssel, Gelderland en Flevoland © Anke Arts

Gemist? Meer verkeersdoden in Overijssel en ander vliegroute Lelystad Airport

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 19 april.

Veel meer verkeersdoden - Veel meer verkeersdoden in Gelderland, fors minder in Overijssel, evenveel in Flevoland. Hoe kan het toch dat de verschillen zo groot zijn? En hoe krijg je het aantal fatale ongelukken structureel omlaag?,,Al die bomen langs de provinciale weg helpen ook niet mee.”

Minder overlast vliegverkeer - De laagvliegroutes van Lelystad Airport boven de Veluwe en Overijssel verdwijnen eerder dan tot nu toe werd aangenomen. Eind 2021 of uiterlijk begin 2022 moeten de vliegroutes van de nieuwe vakantieluchthaven naar het hogere luchtruim zijn verplaatst. De gevreesde geluidsoverlast boven Oost-Nederland zal daardoor mogelijk korter duren dan gedacht.

Intensive Care terug in Zutphen - Het ziekenhuis van Zutphen heeft weer een Intensive Care (IC) terug. Gelre ziekenhuizen voegt het IC-team van Apeldoorn en Zutphen samen, waardoor het ziekenhuis van Zutphen weer voldoet aan de landelijke richtlijnen voor een IC. Het doemscenario dat de spoedeisende hulp en de afdeling Verloskunde zou kunnen verdwijnen is daarmee verleden tijd.

Nachtelijk verblijf ziekenhuis - Patiënten kunnen later dit jaar in ziekenhuis St Jansdal in Lelystad ook terecht voor operaties waarna ze een nachtje moeten blijven. Ze hoeven dan niet meer de stad uit voor bijvoorbeeld een knieoperatie. 

Zwaarbewapende agenten in Ermelo - Zwaarbewapende politieagenten zijn al twee dagen actief bij een bedrijfsloods in Ermelo. Gistermiddag werd een inval bij een loods gedaan van het bedrijf Baltex aan de Veldzichtweg. De inval werd gedaan nadat twee familieleden, een man van 82 en een man van 57, ruzie hadden. Daarbij werd de 57-jarige man in zijn been geschoten. 

Premium-verhaal  van de dag

Hoe ziet het campingleven er nu uit? - De kampeerder van nu haalt zijn neus op voor een simpele patat met mayo van de campingsnackbar. Die wil tijdens zijn verblijf uitgebreid kunnen dineren in een volwaardig restaurant. Een tafeltennistafel? Doe maar een razendsnelle internetverbinding om probleemloos Netflix te streamen. Een overzicht.