Volledig scherm
Het uitdelen van ijsjes onder oudere bewoners tijdens de hittegolf. © Dingena Mol

Gemist? Meeste doden tijdens hitte in Oost-Nederland en politie infiltreert in chatgroepen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 9 augustus.

Politie terug van vakantie - Het piept en het kraakt bij de politie deze zomer. De vakantieperiode trekt een extra zware wissel op het politieapparaat. In Oost-Nederland is agenten zelfs gevraagd om eerder terug te komen van vakantie, tenminste dat is de mening van de politievakbonden. Later op de dag kwam er van de werkgevers een andere reactie.

Doden tijdens hittegolf - Tijdens de hittegolf van eind juli was het aantal ‘extra’ doden in het oosten hoger dan in de rest van Nederland. De temperaturen waren hier hoger en de hitte duurde langer dan in de rest van Nederland. 

Politie infiltreert in Telegram - In de strijd tegen anonieme criminelen gaat justitie tot het uiterste: ze doet zelf zaken met wapenhandelaren om ze te kunnen arresteren. De eersten zitten inmiddels in de cel. Rechercheurs van de politie hebben maandenlang geïnfiltreerd in criminele chatgroepen op de app Telegram. Op die manier lukte het ze om de identiteit te achterhalen van een wapenhandelaar, 

Transport konikpaarden begonnen - Het transport van 150 konikpaarden naar Wit-Rusland is vrijdag na wekenlang uitstel eindelijk begonnen. De eerste vijftig paarden zijn in de vrachtwagens geladen en onderweg. Morgen arriveren ze op hun nieuwe bestemming, meldt Staatsbosbeheer.

Veel meer klachten over valet parking - De marechaussee heeft dit jaar al 110 meldingen binnengekregen over problemen met valet-parkingbedrijven rond Schiphol. Het gaat om parkeerschades, vernielingen, veel extra kilometers op de teller en verkeersongevallen en bekeuringen die met de geparkeerde auto’s zijn veroorzaakt. Het gezin uit Emmeloord dat onlangs zwaar werd gedupeerd, blijkt dus niet het enige slachtoffer. 

Premium-verhaal van de dag

Overlast van duiven op flat - Poep, gekoer, gerommel en gestommel. Ze is het helemaal zat, de 86-jarige Rie Rou Borkent uit Deventer. Duiven verpesten haar leven in de Keizer Karelflat. ‘Waar komen ze toch plots vandaan?’ Stukjes knoflook. Peper strooien. Linten ophangen. Draadjes spannen. Aluminiumfolie. Duivenpinnen. Zelfs een plastic kraai. Rie heeft de afgelopen weken niet stilgezeten, ondanks haar versleten heup en knie. Ze heeft van alles geprobeerd om een einde te maken aan de duivenoverlast bij haar woning op de elfde etage. Zonder succes.