Volledig scherm
De sluiting van Intertoys-winkels. © Caspar Huurdeman

Gemist? Nog 62 Intertoys-winkels dicht en inbrekers komen vaak terug

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 14 maart.

Meer Intertoys-winkels dicht - Intertoys sluit nog eens 62 filialen. Ook de vestigingen in Raalte, Putten, Deventer Colmschate en Zwolle centrum gaan dicht.  Vorige week werd bekend dat de speelgoedketen wordt overgenomen door Green Swan, een Portugese speelgoedverkoper. De doorstart volgde op het faillissement van Intertoys op 21 februari.

Inbrekers komen terug - Bij ruim een vijfde van de slachtoffers van een woninginbraak kwam binnen een jaar weer een inbreker langs. Dieven weten blijkbaar dat op die plekken wat valt te halen. De meeste inbraken worden gepleegd in de vakantiemaanden juli, augustus of december. Januari is de ‘veiligste’ maand, zo blijkt allemaal uit nieuwe analyses van het CBS. 

Problemen A1 - Apeldoorn vreest voor grote infrastructurele problemen nu de A1 wordt verbreed tussen Azelo en Apeldoorn-Zuid. Die zorgen heeft wethouder Jeroen Joon van de gemeente Apeldoorn kenbaar gemaakt aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens Joon ontstaat er een ‘flessenhals-situatie’ rondom Apeldoorn, omdat er niet overal evenveel rijbanen zullen zijn.

‘Urk niet racistisch’ - Urker jongeren belaagden massaal een Marokkaans gezin na een ruzie. Is Urk een racistisch PVV-nest, zoals het nu te boek staat, of ging het om een alledaagse ruzie om een meisje tussen Jan-Willem en Soufyan die volledig uit de hand is gelopen? ,,Ze denken dat er geslagen is omdat mensen hier tegen de Islam zijn, maar dat is gewoon niet zo”, zegt een Urker. Nee, zegt de cafébaas, het was gewoon zijn patsergedrag.

Premium-verhaal van de dag

Bypass in Kamperveen - Lachende kinderen, glunderende ouders en een aantal stevige high fives. Terwijl het stevig regent en hard waait, wordt Koning Willem-Alexander hartelijk ontvangen op het Kamperveen. Zijn eerste stop op de dag dat bypass Het Reevediep wordt opgeleverd. Een beladen stop.