Station Zwolle, waar het door het coronavirus erg rustig is.
Volledig scherm
Station Zwolle, waar het door het coronavirus erg rustig is. © Rob Voss

Gemist? NS ziet plan voor retourtje Zwolle-Parijs wel zitten en artsen signaleren 936 extra coronadoden

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 20 mei.

Beheerders recreatieplassen doen oproep - Het wordt op Hemelsvaartsdag warm en dus ligt een middagje bakken op het strand voor veel mensen in het vooruitzicht. Beheerders van recreatieplassen zijn voorbereid op de eerste echte stranddag van het jaar en roepen op tot zelfdiscipline. ,,Gun elkaar de ruimte en houd rekening met elkaar, want dan kunnen wij de rest van de zomer ook openblijven.’’

Huisartsen: 936 extra coronadoden - De huisartsen stellen dat er bovenop de 5715 coronadoden die het RIVM heeft geregistreerd er nog minstens 936 mensen zijn die ook aan het virus overleden zijn. Deze mensen zijn niet getest, maar vertoonden wel alle verschijnselen die bij de ziekte passen.

Grootste toename werkloosheid sinds 2003 - Het aantal mensen in Nederland met betaald werk is in april met 160.000 gedaald naar 8,9 miljoen. Dat is de grootste daling sinds deze maandelijkse cijfers worden bijgehouden, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend. Ook het consumentenvertrouwen liep opnieuw een deuk op.

Zwolle als internationaal treinstation - Met je koffers instappen op station Zwolle en een paar uur later uitstappen in hartje Parijs of Londen. Zonder overstap onderweg. Het is een toekomstbeeld dat prima haalbaar is volgens de Zwolse CDA-fractie, die het plan presenteert. NS wil meedenken.

ChickFriend aansprakelijk in fipronilaffaire - De rechtbank vindt dat Chickfriend aansprakelijk is voor de schade van de fipronilaffaire. De eigenaren van de bedrijven wisten dat fipronil niet mocht worden gebruikt voor het bestrijden van bloedluis bij kippen, maar gebruikte het toch. Daardoor moesten hele stallen vol kippen worden geruimd, eieren uit de schappen gehaald en zaten boeren maanden zonder inkomsten.

Premium-verhaal van de dag

Apeldoornse huisartsen kunnen zonder personeel - Een huisartsenpraktijk zonder personeel, zonder doktersassistent, zonder praktijkondersteuner. Het kán. De Apeldoornse huisartsen Lydia ten Napel en Morna Veenhuizen beginnen in september met een totaal gedigitaliseerde huisartsenpraktijk. Een out of the box concept, zo zeggen ze zelf. ,,Het klinkt paradoxaal, maar wij hebben straks meer tijd voor persoonlijk contact.”