Kindvloggers bezig met een opname.
Volledig scherm
Kindvloggers bezig met een opname. © Shutterstock

Gemist? Onderzoek naar kindvloggers. En: mogelijk verband tussen woningovervallen Veluwe

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 22 februari.

Onderzoek naar kindvloggers - De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat onderzoeken of kindvloggers slachtoffer zijn van kinderarbeid. Er staan inmiddels al 652 YouTubers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een belangrijk deel hiervan is minderjarig.

Verband tussen woningovervallen - De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. 

Burgemeester waarschuwt tegen hackers - Een missionaris met bijzonder sterke zendingsdrang is de Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve geworden sinds hij in de afgrond keek toen zijn gemeente werd gehackt. Hij reist stad en land af om het kabinet te doordringen van de gevaren

Optochten geen last van weer - Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland.

Zwembad gesloten vanwege geur - Zwembad Calluna in Ermelo is in het begin van de middag ontruimd nadat medewerkers en badgasten een vreemde lucht roken. De 150 badgasten moesten het water uit. Het zwembad bleef vandaag de rest van de dag gesloten. 

Premium-verhaal van de dag

De grootste carnavalsvereniging - De grootste carnavalsvereniging van Nederland komt uit Limburg? Brabant? Nee, uit Vaassen. De Rossumdaerpers hebben meer dan 1800 leden. ,,Heeft Gelderland de grootste club? Schei oet’’, zeggen ze in het Zuiden. Hoe een katholieke strijd van eeuwen geleden ervoor zorgde dat zelfs protestanten de polonaise begonnen mee te lopen.