Volledig scherm
Frank Schouten. © Lars Smook

Gemist? Onverbeterlijke criminele asielzoekers en onderzoek naar overlijden bij Isala

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 23 februari.

Onverbeterlijke criminele asielzoeker - De politie Kampen wil dat er een landelijke database komt met informatie over criminele bewoners van asielzoekerscentra. Dit om te voorkomen dat draaideurcriminelen elke keer opnieuw kunnen toeslaan, als ze van azc-locatie wisselen.

Zwols personeel Intertoys bekogeld door boze klanten - Chaos troef, vandaag bij veel vestigingen van de failliete speelgoedketen Intertoys in deze regio. Dit weekend kunnen de cadeaukaarten voor het laatst verzilverd worden, maar dat was buiten een flinke storing gerekend. In Zwolle en Wezep werden medewerkers zelfs uitgescholden en bekogeld. 

De paus en zijn kerkleiders? Die runnen een ‘criminele organisatie’ - Als kind werd hij verkracht door een pater, nu wil Deventenaar Theo Bruyns dat de katholieke kerk wordt veroordeeld tot een criminele organisatie. Hij deed aangifte tegen het instituut en vertelt in dit interview over zijn misbruikzaak. ,,Wir haben es nicht gewußt…? Iedereen wist ervan!’’

Premium-verhaal van de dag
Onderzoek naar overlijden in Isala - Had Jan Jaap Hulst (46) uit Elburg nog kunnen leven als ze bij het Isala Ziekenhuis in Zwolle beter hadden opgelet? Ja, zegt zijn neef. Nee, concludeert het ziekenhuis na een intern onderzoek. Toch past Isala het protocol aan waarbij verpleegkundigen standaard bij het begin van elke dienst langsgaan bij patiënten.