Volledig scherm
Thomas Bruns (rechts) als speler van FC Groningen. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Gemist? PEC Zwolle huurt Thomas Bruns en onrust over schedel onder Duitse helm

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 14 augustus.

Apeldoorner overleden - De 26-jarige man die zaterdagochtend mogelijk opzettelijk werd aangereden op de kruising van de Kayersdijk met de Haringvliet in Apeldoorn, is gisteren aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

Dwangzorg psychische patiënt - Hulpverleners krijgen forse dwangmiddelen om onwillige psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten thuis te behandelen. Zelfs gebruik van polsbandjes als boeien, het blokkeren van een rolstoel of opsluiting is straks mogelijk. 

Minister schrikt van droogte - De regen komt met bakken uit de lucht, terwijl minister Cora van Nieuwenhuizen zich uitgebreid laat rondleiden langs een drooggevallen beek, een noodlijdende boer, een waterwingebied en een natuurgebied in de Achterhoek. Nergens in Nederland is het zo droog als in de Achterhoek en Twente. De tegenstelling tussen het westen en oosten van Nederland is veel groter dan vorig jaar, toen het hele land zuchtte onder hitte en droogte.

Theo (85) jaagt op werelduurrecord - Waarom de 85-jarige Theo Ankoné nog zo fit is? ,,Simpel: ik ben zo gezond omdat ik bijna mijn hele leven fiets.’’ De Warnsvelder gaat donderdag op de buitenbaan in Geleen proberen het werelduurrecord wielrennen in de categorie 80+ te verbeteren

Bruns naar PEC Zwolle - PEC Zwolle krijgt dit seizoen definitief de beschikking over Thomas Bruns. De middenvelder (27) wordt gehuurd van Vitesse. PEC heeft geen optie tot koop bedongen.

Aanrader van de redactie

Protest na vondst Duitse schedel - De schedel onder een Duitse helm bij een oorlogsverzamelaar uit Deventer heeft voor veel onrust gezorgd. Volgens De verzamelaar had hij deze stoffelijke resten gevonden op een voormalig slagveld in de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne. ,,Ik weet dat het om een Duitse soldaat ging door die helm en omdat daar het jaartal 1944 in gegraveerd stond. Ik zag er geen kwaad in, dit is van bijna tachtig jaar geleden.”