Toeristen maken selfies bij het cruiseschip van de Holland America Line.
Volledig scherm
Toeristen maken selfies bij het cruiseschip van de Holland America Line. © AFP

Gemist? Regiobewoners zitten op ‘corona-cruiseschip’ en hulpverleners verbaasd over filmers bij crash in Loenen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 19 februari.

Inwoners Oost-Nederland op ‘corona-cruiseschip’ - Zeker zes opvarenden van het ‘corona-cruiseschip’ de Westerdam komen uit Oost Nederland. De GGD’s in Overijssel en Gelderland proberen met hen in contact te komen. Intussen zitten teruggekeerde Chinese studenten van de Wittenborg University in Apeldoorn voor de zekerheid twee weken thuis in quarantaine om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Randy en Henk-Jan schieten te hulp in Loenen - Dinsdagavond, aan Kanaal Zuid in Loenen. Een vrouw loopt in shock over de weg. Een man zit zwaargewond klem in zijn gecrashte auto. Vrachtwagenchauffeur Randy Schilders is op dat moment aan het lossen bij het nabijgelegen Star Twin Motors van Henk-Jan Wolff. De mannen zijn na de klap naar buiten gegaan om eerste hulp te verlenen en zien veel automobilisten toeterend en filmend langs de puinhopen rijden.,,Ongelooflijk, hoe diep kan je zinken?’’ vragen ze zich af.

A1 bij Deventer dicht tijdens ontmantelen ‘vliegende bom’  - De A1 bij Deventer zal op zondag 8 maart enige tijd afgesloten zijn in verband met de ruiming van een V1-bom. De V1 werd eind november in een weiland naast de snelweg aangetroffen.In verband met de veiligheid gaat de snelweg in beide rijrichtingen dicht. 

Zwolse oorlogsheld Jaap Hinderink (96) overleden - In Laren (Noord-Holland) is zaterdag oorlogsheld Jaap Hinderink op 96-jarige leeftijd overleden. Hinderink vertrok in 1941 op 17-jarige leeftijd uit Zwolle en was één van de laatst levende Engelandvaarders.

Zaalvoetbalpot in Deventer ontaardt in matpartij - De Raster Futsal Cup, een zaalvoetbaltoernooi om Deventer jongeren ‘dichter bij elkaar te brengen’, is gisteren dusdanig uit de hand gelopen dat de politie ingeschakeld moest worden. Na een vechtpartij werd het toernooi voor de rest van de dag afgeblazen. 

Premium-verhaal van de dag

Wonen op een onbewoond eiland in Nederland - Altijd al op een onbewoond eiland willen wonen? Eigenaar ‘Gastvrije Randmeren’ van het eiland De Biezen in het Wolderwijd, tussen Harderwijk en Zeewolde, zoekt een eilandbeheerder. ,,Liefst al vanaf de start van het komende vaarseizoen,’’ zegt directeur Rita Braam van Coöperatie Gastvrije Randmeren, die vijftien eilanden beheert en onderhoudt in de Randmeren tussen Almere en Kampen. 

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.
  2. Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven uit Epe zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.