Het Chinese restaurant in Nieuwleusen is na twee weken weer open. Het echtpaar besloot uit voorzorg twee weken dicht te gaan nadat ze in China geweest waren.
Volledig scherm
Het Chinese restaurant in Nieuwleusen is na twee weken weer open. Het echtpaar besloot uit voorzorg twee weken dicht te gaan nadat ze in China geweest waren. © Alex Mulder

Gemist? Restaurant vrijwillig dicht vanwege coronavirus en meer wolvenwelpen op Veluwe

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 28 februari.

Woningen ontruimd rond wietplantage - Vijf woningen zijn afgelopen nacht ontruimd na de vondst van een hennepkwekerij in Giethoorn. Nadat tijdens de ontruiming een zeer hoge concentratie koolmonoxide werd gemeten, werd alarm geslagen. Een politieagent raakte onwel. Drie mannen zijn opgepakt.

‘Verzoeningsbiertje’ met GA Eagles - De Graafschap-voorzitter Martin Mos wil volgende week zondag tijdens de oostelijke clash bij Go Ahead Eagles graag een ‘verzoeningsbiertje’ drinken met supporters van de rivaal uit Deventer. Dat heeft Mos donderdagavond via zijn Twitter-kanaal laten weten. ‘De strijd die er is prima, respect naar elkaar moet er zijn’, schrijft de preses. Hij zegt graag naar het supportershome te komen om ‘de ellende uit het verleden weg te spoelen’.

Meer wolvenwelpjes op de Veluwe - De Veluwe kan zich opmaken voor nóg meer wolvenwelpjes. Dat zegt boswachter Lennard Jasper op basis van een recente foto van het Veluwse wolvenpaar. De kans is namelijk groot dat de twee opnieuw gaan paren.,,Dit is waanzinnig.’’

Uitzendingen URK! op SBS 6 in gevaar - De producent van het veelbesproken SBS 6-programma URK! is afgelopen nacht slachtoffer geworden van een brutale ramkraak. In amper tien minuten tijd is het kantoor in Amsterdam-Zuidoost volledig leeggeroofd. De uitzending van aankomende maandag is in gevaar. ,,Dit wordt nachtenlang doorwerken.’’

Kamervragen over tekort medische hulpmiddelen - Joba van den Berg, Kamerlid van het CDA, wil van minister Bruins (Medische Zorg) weten of hij ook bang is voor een landelijk tekort aan medische hulpmiddelen. Voor zo’n tekort waarschuwde Lieke Poot in de Stentor, zij is klinisch fysicus in Zwolle bij ziekenhuis Isala. 

Premium-verhaal van de dag

Restaurant dicht vanwege corona - De eigenaren van restaurant De Chinese Muur in Nieuwleusen gingen twee weken vrijwillig in quarantaine, uit vrees voor het coronavirus. De deur gingen ze niet uit en het restaurant zat dicht. Nu zijn ‘ze’ weer open. En Yvonne Yeung en haar man Tony voelen zich topfit. ,,Eindelijk weer die frisse buitenlucht.”