Volledig scherm
V1 beeld: archief © Judah Bolink

Gemist? Resten V1-raket gevonden bij Deventer en reddingswerkers gewond bij zoektocht naar Urkers

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 29 november.

Stikstofregels versoepeld - De massale boerenprotesten bij provinciehuizen zijn niet voor niets geweest. Vanuit het kabinet is een stevig beroep op de provincies gedaan om de stikstofmaatregelen te versoepelen, melden verschillende bronnen rond de onderhandelingen. Premier Rutte bemoeit zich persoonlijk met de kwestie.

Sekte-expert verklaart situatie Ruinerwold - Het is volkomen logisch dat de vijf jongste kinderen van Gerrit Jan van D. hun vader blijven steunen, hoewel justitie hem ervan verdenkt hen gevangen te hebben gehouden en mishandeld. Dat stelt Karin Krijnen, woordvoerder van het meldpunt Sektesignaal. ,,Ze zitten er nog middenin.”

Restanten van V1 gevonden - Bij de werkzaamheden voor de verbreding van de snelweg A1 in de gemeente Deventer zijn onderdelen van een V1 gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Dienst (EOD) gaat een plan maken om de delen van de vliegende bom te ruimen.

Reddingswerkers gewond bij zoektocht naar vissers - Twee bemanningsleden van een reddingsboot zijn gisteren gewond geraakt bij de zoektocht naar de opvarenden van de Urker kotter ‘Lummetje’. Een van de twee had ‘serieuze verwondingen’ aan zijn rug, de ander kneusde zijn ribben.

Premium-artikel van de dag

Help, mijn puber heeft epilepsie! - Vaak voelden ze zich alleen en de zoektocht naar de juiste hulp verslond energie. De wereld van Emmy en Jan te Rietstap uit Zeewolde veranderde volledig toen bij hun puberzoon epilepsie werd vastgesteld. De achtbaan waar ze destijds instapten, dendert al acht jaar voort. Om te voorkomen dat lotgenoten hetzelfde proces moeten doorstaan, hebben ze de website ‘Help mijn puber heeft epilepsie’ gelanceerd.