De sigaretten zijn nu nog volop in de supermarkten te koop
Volledig scherm
De sigaretten zijn nu nog volop in de supermarkten te koop © ROBIN UTRECHT

Gemist? Steeds minder plekken voor sigaretten en Nederland Pedovrij ziet af van actie

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 20 februari.

Tabak bij tankstation in de ban -Tankstations en supermarkten moeten de verkoop van sigaretten liefst komend jaar al razendsnel gaan afbouwen tot nul. Daarover dient het kabinet een deal te maken met de moederbedrijven, vindt een ruime Kamermeerderheid.

Brandrisico bij drie flats -  Apeldoorn, Zwolle en Deventer hebben potentieel brandgevaarlijke flats onderzocht. Na een inventarisatie blijkt dat alleen in Apeldoorn flats staan met een verhoogd risico op brand, al is het overgrote deel van de hoogbouw niet aan een inspectie onderworpen. 

Nederland Pedovrij ziet af van demonstratie - De demonstratie die Nederland Pedovrij zaterdag in Lelystad wilde houden, gaat niet door. Nu de pedoactivist Nelson is opgepakt, vervalt de directe aanleiding voor de demonstratie. ,,We willen de buurt nu eerst rust gunnen.”

Drankrijder (34) opgepakt na crash in Putten - Een 34-jarige man uit Putten is gisteravond onder invloed van alcohol van de weg geraakt en met zijn bestelauto tegen een lantaarnpaal gebotst. Dat bevestigt de politie vandaag. Volgens omstanders viel er een whiskyfles uit de auto. Hij had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. 

Minister: ‘Doorstart Hoenderloo Groep niet reëel’ - Een doorstart van De Hoenderloo Groep op het huidige instellingsterrein levert te veel onzekerheden op voor de kwaliteit van de zorg en het onderwijs. Dat schrijft minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. 

Premium-verhaal van de dag

Deze mensen trouwden op 20-02-2020 - In Apeldoorn is 20-02-2020 zo’n populaire datum om te trouwen dat de gemeente deze dag helemaal was volgeboekt. Liefst negen huwelijksceremonies stonden op de agenda. Ook in andere gemeenten was deze datum gewild. Waarom? Dat vertellen bruidsparen die vandaag trouwden. 

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.
  2. Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven uit Epe zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.