Volledig scherm
Het zwaar beveiligde complex van de belastingdienst in Apeldoorn. © Rob Voss

Gemist? Steekpartij in Apeldoorn en Veluwse natuur gaat op slot

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 15 maart.

Steekpartij in Apeldoorn - Een 18-jarige man uit Apeldoorn is gewond geraakt bij een steekpartij in een klein winkelcentrum in de Apeldoornse wijk De Maten. In de loop van vrijdagochtend maakte de politie bekend dat het slachtoffer een 18-jarige Apeldoorner is. Het slachtoffer zou niet levensbedreigend gewond zijn geraakt.

Bossen Veluwe dicht - Wandelaars en fietsers op de Veluwe komen straks steeds vaker voor afgesloten paden te staan. In samenwerking met gebiedseigenaren en gemeenten probeert de provincie Gelderland op die manier de natuur een handje te helpen. Want het gaat slecht met de biodiversiteit op de Veluwe.

Akkoord over windmolens - De komst van drie enorme windmolens aan de rand van Zutphen is een grote stap dichterbij. Het college van Zutphen steunt het initiatief voor de windmolens bij het Twentekanaal, vlak bij Eefde. Het belang om de CO2-uitstoot te reduceren overstijgt volgens het college van burgemeester en wethouders van Zutphen het belang van inwoners in onder meer Eefde-West. 

Reactie Geert Wilders - Geert Wilders voelt zich ‘natuurlijk niet’ verantwoordelijk voor de geëscaleerde situatie op Urk. Dat zegt de PVV-voorman vrijdagochtend in Goedemorgen Nederland van WNL. Hij was in het programma aanwezig als co-presentator. ,,Ik voel mij niet verantwoordelijk voor iets wat ik niet heb gedaan.” 

Premium-verhaal van de dag

Kijken bij de belastingdienst - Nederland vult weer massaal de belastingpapieren in. Zo’n 12 miljoen aangiften worden de komende maanden verwerkt. Dat gebeurt allemaal vanuit een zwaar bewaakt complex van de Belastingdienst in Apeldoorn.