Volledig scherm
Konikpaarden in het Oostvaardersveld © Mikal Folkertsma

Gemist? Verhuizing konikpaarden begonnen en miljoenenbezuiniging bij ForFarmers

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 13 maart.

Onderzoek grondwater Eefde - Er komt alsnog aanvullend GGD-onderzoek in Eefde-West naar eventuele vervuiling van het grondwater. Dit is de volgende episode in het steeds verder uitdijende milieu- en gezondheidsonderzoek vanwege de vele kankergevallen in het gebied.

Miljoenenbezuiniging ForFarmers - De droge zomer van vorig jaar heeft er ingehakt bij het Lochemse ForFarmers. De veevoederreus moet bezuinigen na de tegenvallende resultaten over 2018. Mogelijk worden er mensen ontslagen: in de komende twee jaar verdwijnen tussen de 125 tot 150 fte’s (voltijdsbanen). ForFarmers heeft nu bijna 2.700 medewerkers.

Verhuizing konikpaarden  - Staatsbosbeheer verhuist de komende maanden een groep van 180 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit Rusland en Spanje. Het aantal achterblijvende konikpaarden in de Oostvaardersplassen is dan teruggebracht tot het geraamde aantal van 450. 

A1 sneller klaar - De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo is drie jaar eerder klaar dan gepland. Dat maakt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vandaag bekend bij de start van de werkzaamheden tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen.

Opnieuw aanhouding op Urk - Er is een tweede verdachte opgepakt voor de mishandeling maandagavond in een woning op Urk. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Urk. Dat laat de politie vandaag weten.

Premium-verhaal van de dag

Achtergrond van ruzie op Urk - De ruzie tussen Jan Willem (17) en Soufyan (18) was al lang bijgelegd, toch liep het maandagavond uit op een vechtpartij bij het huis van Soufyan. Zelf heeft Jan Willem nog nergens zijn verhaal gedaan, maar nu vertelt hij het wel.