Volledig scherm
PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp, die hier doelman Mickey van der Hart uitzwaait, lijkt na de zomer aan de slag te gaan in het Amerikaanse Cincinnati. © VI Images

Gemist? Verlofregels gevangenissen aangescherpt en reserviste gewond bij oefening in Meppel

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 18 mei.

Nieuw regime in gevangenissen - In gevangenissen in onder meer Zwolle, Zutphen en Lelystad zijn de verlofregels flink aangescherpt. Gedetineerden die zijn veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedendelicten komen minder snel in aanmerking voor verlof, moeten terug naar een strenger gevangenisregime of verblijven daar langer. De aanscherping is het gevolg van de fouten die zijn gemaakt in de zaak rond Michael P. uit Zeewolde.

Exodus bij PEC Zwolle - PEC Zwolle maakt zich op voor een ware exodus. Naast het trainerstrio, dat op weg is naar een Nederlandse topclub, lijkt Gerard Nijkamp na de zomer zijn geluk in de Verenigde Staten te zullen beproeven. De technisch directeur onderhandelt met FC Cincinnati.

Reserviste zwaargewond in Meppel - Tijdens een oefening van de Nationale Reserve in Meppel is vanmorgen een vrouw aangereden door een legervoertuig op de Pieter Mastebroekweg. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht, maar was wel aanspreekbaar toen ze de ambulance in ging.

Premium-verhaal van de dag

Een leven vol angst voor Chiara - Op een snelweg in Duitsland eindigt op 13 april van dit jaar het leven van de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Het ongeluk blijkt het trieste sluitstuk van een lange geschiedenis, waarin ze probeert los te komen van haar ex-vriend. Dit is haar verhaal.