Volledig scherm
Een vrouw kwam vanmiddag om het leven bij een ongeluk met een vrachtwagen en een paardentrailer. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Gemist? Vrouw (34) komt om bij ongeluk en verbod op vuurwerk wordt uitgebreid

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 10 januari.

Pech voor monteur uit Olst - Dakar-deelnemer Martin Roesink uit Olst heeft tijdens etappe 5 van de Dakar Rally in Saudi-Arabië een ruggenwervel gebroken. De monteur op de truck van Gert Huzink zal daardoor niet meer aanwezig zijn bij de start van etappe 6.  

Ruim 9300 incidenten tijdens jaarwisseling - ‘De jaarwisseling wordt grimmiger’, laat de politie vandaag weten. De politie maakt de balans op en registreerde deze jaarwisseling ruim 9300 incidenten. Dat zijn er 387 meer dan vorig jaar. Tijdens oud en nieuw werden verder bijna 300 aanhoudingen verricht. Dat is iets minder dan tijdens de vorige jaarwisseling toen er 309 aanhoudingen werden verricht. 

Slotenmaker ineens omsingeld - Nietsvermoedend loopt slotenmaker Maarten van der Heijden (35) naar zijn auto. Het is vrijdagochtend, in zijn hand houdt hij een cilinderslot dat hij net uit een achterdeur gesloopt heeft op de Utrechtsestraat in Creil. Dagelijkse kost voor de monteur. Maar ineens scheurt een motoragent de hoek om, gevolgd door vijf politieauto’s. ,,Ik dacht: die komt vast voor mij.’’

Verbod op vuurwerk wordt uitgebreid - Het kabinet gaat de verkoop en het afsteken van nog meer soorten consumentenvuurwerk verbieden. De maatregel moet al bij de volgende jaarwisseling ingaan. Dat werd duidelijk na de wekelijkse ministerraad. Om welk vuurwerk het precies gaat, is nog niet afgebakend. 

Vrouw komt om bij ongeval - Een 34-jarige vrouw uit Aalten is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval met een vrachtwagen in het Achterhoekse Hengelo. Dat meldt de politie. 

Premium-verhaal van de dag

Broer Rasta begint nieuw bedrijf - Zwollenaar Robert-Jan Mastenbroek - ook bekend als Broer Rasta - begint een nieuwe onderneming, maanden na het debacle rond zijn doneersite Dream or Donate. Hij gaat aan de slag als coach voor ondernemers, iets wat hij in het verleden ook al deed. Wie wil leren meer geld te verdienen en toch minder te werken kan bij hem terecht. Dat schrijft Broer Rasta op zijn facebook-pagina. 

Live Voetbal

home logo FC EmmenEMM
RUST
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo AjaxAJA
RUST
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
RKC WaalwijkRKC
away logo