Volledig scherm
Enkele zonnepanelen zijn ook in de brand gevlogen. © ProNews

Gemist? Weg dicht door brand in zonnepanelen en Veluwe deels op slot

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 24 maart.

Brand in zonnepark - Door een brand in een zonnepark langs de N351 bij Emmeloord is de weg vandaag enige tijd voor al het verkeer afgesloten geweest. De brand begon in het schakelstation van de zonnepanelen, waarna ook enige panelen in brand vlogen.  

Veluwe op slot? - De Veluwse natuur heeft meer rust en bescherming nodig, vindt de provincie Gelderland. Daarom zijn plekken in het bos die nu nog toegankelijk zijn voor het publiek, dat in de toekomst mogelijk niet meer. Gaat de Veluwe op slot?   

Geheime golfbaan bij Ermelo - De heidegolfbaan op de Ullerberg in Leuvenum is misschien wel Ermelo’s best bewaarde geheim. Tientallen jaren was het privébezit van de familie Walter, maar nu gaan de deuren op een kier voor iedereen die een balletje wil slaan.

Premium-verhaal van de dag

Waarom reageren Urkers zo? - Het volksoproer op Urk van vorige week vraagt om een historisch perspectief. Historica Eva Vriend (45) uit Emmeloord geeft verheldering. Op tafel liggen stapels boeken over Urk. Eva Vriend slaat er op met haar hand, ze heeft alles gelezen voor haar nieuwe boek over de ontwikkeling van het Zuiderzeegebied sinds 1932, dat volgend jaar gaat verschijnen.