Volledig scherm
Bij de James Last flat in het Zwolse Holtenbroek vond woensdagmiddag een schietincident plaats. © Frans Paalman / Kevin Koopman. Fotobewerking: de Stentor

Gemist? Zoekactie naar bemanning Urker kotter en ramkraak in Deventer

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 28 november.

Minder politie bij wielerwedstrijden - De politie-inzet bij wielerwedstrijden wordt gehalveerd. Wedstrijden in de regio ontkomen niet aan de gevolgen daarvan. De Ster van Zwolle, de Omloop van de IJsseldelta en de Omloop van Noord-West Overijssel lijken op korte termijn de dans te ontspringen, de Flevotour verkeert in onzekerheid.

Ramkraak in Deventer - Inbrekers hebben vannacht met grof geweld toegeslagen in de binnenstad van Deventer. Met een auto reden ze in op kledingwinkel Auckland, waarna meerdere daders de zaak plunderden en ervandoor gingen. De met kleding volgestouwde vluchtauto kwam uiteindelijk op de A28 terecht, maar crashte bij afrit 22 (Lichtmis), ten noorden van Zwolle. Volgens de laatste berichten zoekt de politie daar naar de inzittende(n).

Klachten over luchtverkeersleiding - Huidige gebruikers van Lelystad Airport vrezen voor de veiligheid van de operaties nu op de luchthaven luchtverkeersleiding is ingesteld. Dit komt onder meer doordat aanvliegroutes zijn gewijzigd en procedures anders lopen. Ook zou de toename van het radioverkeer te veel afleiden.

Vermiste Urker bemanningsleden - Na bijna 12 uur zoeken is er nog altijd geen spoor van opvarenden Urkers Jochem Foppen (41) en Hendrik-Jan de Vries (27). Sinds vanmorgen was een grote zoekactie gaande naar de vermiste viskotter ‘Lummetje’ uit Urk en de twee bemanningsleden. De kotter werd door een sonar van de marine gelokaliseerd op de zeebodem. Een grote zoekactie als vandaag wordt morgen niet opnieuw gehouden, zo laat de kustwacht weten.  

Kogel in Zwolle ketst af op werkbus - Een broodje eten bij het magazijn van zijn werkgever, doet Kevin Koopman (22) uit Coevorden voorlopig liever niet. Gisteren zat hij aan de Zwolse Palestrinalaan in zijn bus toen er een schietincident was. Even later ontdekte hij een gat in zijn schuifdeur en de kogelkop op de straat.

Premium-verhaal van de dag

Komt er een chocoladeletter Ö? - Schrijver Özcan Akyol maakt veel reacties los met een column over de Ö als chocoladeletter. Zolang die Ö niet bestaat, is het voor hem geen Sinterklaas, grapte hij. Snoepfabrikant Jamin ziet er wel brood in.,,Lastig, maar een briljant idee van Eus.”