Volledig scherm
De schietpartij opde Wijheseweg vond plaats in april 2016 © News United / Stefan Verkerk

Gemist? Zwollenaar Idris M. blijft in cel op verdenking poging tot moord. En: opnieuw stookalert ingesteld

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 23 januari.

Idris M. blijft voorlopig vast - Idris M. (26) blijft voorlopig vast zitten op verdenking van poging tot moord, opdracht geven tot een moord en ontvoering. De Zwollenaar die eind oktober werd opgepakt, ontkent alle drie de aanklachten. 

Ophokplicht blijft (nog) uit -De angst onder pluimveehouders voor een uitbraak van vogelgriep in Nederland neemt toe. Vooral in Kamperveen en Biddinghuizen, waar het besmettelijke virus de afgelopen jaren opdook. De minister laat vandaag weten of er een ophokplicht komt.,,Als ik een groep trekvogels over zie vliegen, dan heb ik de koude rillingen op mijn rug…”

Financiële strop dreigt voor ijsclubs - Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”

Doorstart Hoenderloo Groep - Het kabinet moet, samen met initiatiefnemers, een maximale poging doen om een doorstart van de noodlijdende jeugdzorg-instelling De Hoenderloo Groep mogelijk te maken. Dat wil een ruime Kamermeerderheid, bleek vandaag tijdens een voortgezet debat over de jeugdzorg.

Stookalert voor Gelderland en Overijssel - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft donderdag een stookalert afgekondigd voor de provincies Gelderland en Overijssel. Daarmee roept de RIVM mensen op om voorlopig geen hout meer te stoken.

Premium-verhaal van de dag

Seksueel misbruik Jehova’s - Onderzoekers van de Universiteit Utrecht vellen een hard oordeel over de omgang met seksueel misbruik binnen de gemeenschap van Jehova’s getuigen. Marianne de Voogd (56) werd als jonge tiener in Meppel misbruikt door een ouderling. Haar verhaal werd uiteindelijk de aanleiding voor het onderzoek. ,,We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet.’’

Live Voetbal

home logo Atlético MadridATM
EINDE
1-0
LiverpoolLIV
away logo
home logo Borussia DortmundBVB
EINDE
2-1
Paris Saint-GermainPSG
away logo